ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας! - Σύμβουλός Ερντογάν: «Η Ελλάδα να γίνει επαρχία μας» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας! - Σύμβουλός Ερντογάν: «Η Ελλάδα να γίνει επαρχία μας»

Η «απομονωμένη» κατά ορισμένους εγχώριους αυτοαποκαλούμενους «αναλυτές» θα φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τη Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία και Γαλλία θα συνεδριάσουν υπό τον γενικό συντονισμό του Ρ.Τ.Ερντογάν και θα συζητήσουν «για όλα»: Από την ενέργεια, μέχρι το συριακό και το προσφυγικό.

«Στις 7 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσουμε Σύνοδο της Τουρκίας, της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, θα συζητήσουμε τί μπορούμε να κάνουμε. Θα συζητήσουμε τα κορυφαία προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια της Ευρασίας σε αυτή τη συνάντηση των τεσσάρων», είπε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Συρία.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν Γ.Μπουλούτ, δήλωσε πως «η Δύση είναι τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο, χώρες που αποχώρησαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, να ενταχθούν πάλι σ΄ αυτήν. Αυτό περιλαμβάνει και την Ελλάδα που θα ήταν καλύτερα με την Τουρκία απ΄ ότι είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Είναι σαφές ότι πλέον η Τουρκία «συστήνεται» ως η κυρίαρχη δύναμη της περιοχής και το χειρότερο είναι όλοι με την συμπεριφορά τους όλοι δείχνουν να το αποδέχονται.
Είναι δυνατόν να απουσιάζει από μια τέτοια Σύνοδο η Ελλάδα που έχει άμεσα συμφέροντα σε ενέργεια και προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και αντιμετωπ΄΄ιζει συγκεκριμένο πρόβλημα ασφάλειας με τη Τουρκία;
Οι τέσσερις ηγέτες θα εντάξουν στην ατζέντα τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για το συριακό.
Το προηγούμενο διάστημα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η σύγκρουση στη Συρία έχει κλιμακωθεί και δεν μπορεί να διευθετηθεί χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν της Ευρώπης και άλλων περιφερειακών δυνάμεων.
Στις αρχές του έτους, η Άγκυρα ξεκίνησε και ολοκλήρωσε στα συριακά εδάφη την επιχείρηση «Κλάδος Ελιάς», και μετά την «Ασπίδα στον Ευφράτη» κατάφερε να ελέγξει όλες τις κουρσδικές περιοχές δυτικά του ποταμού.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια «επίδειξη γεωστρατηγικής/γεωπολιτικής ισχύος» από τη Τουρκία, η οποία καταφέρνει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι την Ρωσία, την Γερμανία και την Γαλλία και να γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ενα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το οποίο πρόκειται να επιλυθεί είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και χρειάζεται την «σφραγίδα» Γερμανίας και Γαλλίας πριν οδεύσει προς την Ιταλία.
Από το Blogger.