"Βόμβα" Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο - Τι αποκάλυψε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

"Βόμβα" Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο - Τι αποκάλυψε

Επαφές με τις χώρες που κάνουν ήδη γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία και συζητούν εάν μπορούν να συνεργαστούν για έρευνες σε εκείνη την περιοχή, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είπε «θα το δοκιμάσουμε και αυτό». Πάντως ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν χρειάζεται να δώσει όνομα αποκαλύπτοντας την εταιρεία με την οποία έχει επαφές η Άγκυρα. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τώρα στέλνουν σε εκείνη την περιοχή τα γεωτρύπανο Πορθητή και Γιαβούζ, ενώ ανέφερε πως αν βρουν φυσικό αέριο τότε θα ενισχυθούν.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο Κανάλι 24 και το TV 360, o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν είναι εύκολη δουλειά η έρευνα πετρελαίου. «Ο λαός μου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τρέφουν συναισθήματα αγάπης για το CHP πρέπει να γνωρίζουν κάτι. Επειδή στην εξωτερική πολιτική υπάρχει προδοσία εκ μέρους τους και αυτό συνεχίζεται. Η έρευνα πετρελαίου δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Παλιά δεν είχαμε πλοίο, ούτε για έρευνα ούτε για γεώτρηση. Κι επειδή δεν είχαμε εμείς κάναμε βήματα στην Μαύρη Θάλασσα ενοικιάζοντας από κάποιες διεθνείς εταιρείες. Ας πούμε είχαμε φέρει την Exxon Mobil, έκαναν έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, φέραμε τη Shell και έκαναν έρευνες, ξόδεψαν φοβερά χρήματα. Όχι 50, 100 όπως εμείς, ξόδεψαν 150, 200, 250 εκατομμύρια δολάρια. Χωρίς να βρουν τίποτα έφυγαν. Η υπόθεση έρευνας πετρελαίου δεν είναι τόσο τυχαία, εύκολη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτού του είδους τα έξοδα θα είναι και 50 και 100. «Τώρα εδώ κάνεις μια γεώτρηση, δυο γεωτρήσεις, τρεις γεωτρήσεις, και τέσσερις και δεν βρίσκεις (πετρέλαιο), στην πέμπτη βρίσκεις. Αλλά από τη στιγμή που το βρήκες όλα τα έξοδα που έκανες στα επιστρέφει. Έτσι είναι αυτή η δουλειά. Αλλά στην νοοτροπία του CHP αυτό δεν υπάρχει. Το λέω πάντα, έχουν αυτοί έστω και ένα δέντρο που φύτεψαν; Όχι. Γι αυτό και εκείνοι ενοχλούνται από αυτές τις εργασίες. Γιατί όταν εμείς τα καταφέρουμε με αυτό θα ενισχυθούμε. Εμείς αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε επαφές και με τις χώρες που κάνουν έρευνες σε αυτή την περιοχή. Δηλαδή αν μπορούμε να κάνουμε ( έρευνα) μαζί τους, αν δεν μπορούμε. Αν μπορούμε δουλεύοντας μαζί τους να το πετύχουμε. θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσουμε όνομα. Επομένως μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί. Αυτή τη στιγμή πρώτα ο θεός ο Πορθητής και ο Γιαβούζ θα πάνε σε εκείνη την περιοχή. Και τα πλοία έρευνάς μας θα συνεχίσουν», ανέφερε.
Για την αγορά του νέου γεωτρύπανου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι από τα 16 καλύτερα στον κόσμου και ότι το πήραν σε πολύ καλή τιμή. «Οι έρευνές μας συνεχίζονται με αποφασιστικότητα. Το CHP δυστυχώς είναι ενοχλημένο ακόμη και από αυτές τις εργασίες. Με τον καιρό θα είναι δυνατόν αυτά τα γεωτρύπανα μας να τα νοικιάσουμε και σε άλλες χώρες. Ασφαλώς με τα χρήματα από την ενοικίασή τους σύντομα αυτά τα πλοία θα αυτοχρηματοδοτούνται», ανέφερε.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Από το Blogger.