Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεφαλονιά το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του γεωδυναμικού ινστιτούτου, η δόνηση καταγράφηκε στις 20:51:43 ώρα Ελλάδας, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Ληξουρίου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 26 χιλιόμετρα, ενώ οι συντεταγμένες του σεισμού είναι 38.0621° βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 20.1251° ανατολικό γεωγραφικό μήκος.
Η δόνηση έγινε αισθητή στην Κεφαλονιά και σε περιοχές γύρω από το νησί.
Μιλώντας , ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση.
Όπως ανέφερε, «δεν είναι κάτι ανησυχητικό», καθώς η περιοχή της Κεφαλονιάς έχει καταγράψει στο παρελθόν αρκετά μεγαλύτερους σεισμούς.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ
Ο κ. Λέκκας σημείωσε, ωστόσο, ότι παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα και παραμένουν επιφυλακτικοί, προκειμένου να αξιολογήσουν την εξέλιξη της ακολουθίας τις επόμενες ώρες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τη σεισμική δόνηση.

Social