Ολυμπιακός: Εκτός Α1 ο Τόμπσον, μια θέση για Μπράουν ή Ουίλτζερ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ολυμπιακός: Εκτός Α1 ο Τόμπσον, μια θέση για Μπράουν ή Ουίλτζερ


Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό στα playoffs της Ευρωλίγκας, όμως οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να “μαζέψουν” τα κομμάτια τους, να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τις θέσεις των ξένων και να πορευτούν για τον μοναδικό τίτλο που έχει απομείνει.

Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους την “μάχη” για την διεκδίκηση της Stoiximan.gr Basket League που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κριθεί σε τελικούς “αιωνίων”, κάτι που συμβαίνει ανελλιπώς από την σεζόν 2005-2006 και θα χρειαστεί, μάλιστα, να σπάσουν τουλάχιστον μια φορά την έδρα του Παναθηναϊκού για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να μην μείνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με άδεια χέρια.

Μέχρι τότε, όμως, έχουν στην διάθεσή τους ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ανασυνταχθούν, να επουλωθούν οι “πληγές” των τραυματιών τους και να δουν ποια θα είναι η τελική εξάδα ξένων παικτών, η οποία θα βοηθήσει στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου… του κορυφαίου εγχώριου τίτλου. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού αν αποφασίσει να κάνει χρήση της τελευταίας αλλαγής που έχει δικαίωμα (σ.σ. έχει ήδη κάνει τις άλλες δυο) θα πρέπει να το κάνει το αργότερο μέχρι 24 ώρες πριν την έναρξη των playoffs.

Η απόφαση για τους 6+2 ξένους

Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του οκτώ ενεργούς αλλοδαπούς καλαθοσφαιριστές, κάτι που συναντάται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, απόρροια βεβαίως, τόσο των πολλών τραυματισμών κατά την διάρκεια της σεζόν, όσο και των υπερβολικών καταπονήσεων εξαιτίας των συνεχών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από αυτούς πρέπει να διαλέξει έξι, λόγω του γνωστού περιορισμού που ισχύει στην Α1. Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου πορεύονται με τους Μπόμπι Μπράουν, Γιάνις Στρέλνιεκς, Μπράιαν Ρόμπερτς, Κιμ Τιλί, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τζαμέλ ΜακΛίν, ενώ έχουν εκτός τους Χόλις Τόμπσον και Κάιλ Ουίλτζερ, μαζί με το δικαίωμα μιας ακόμα αλλαγής μέχρι και την έναρξη της post season.

Το Eurohoops επιχειρεί βάσει της χρησιμοποίησης των συγκεκριμένων παικτών από τον προπονητή των “ερυθρολεύκων”, ειδικά στα playoffs της Ευρωλίγκας που αποτελούν και τους ως τώρα σημαντικότερους αγώνες της σεζόν να “μαντέψει” την απόφαση που θα ληφθεί στην ολοκλήρωση της Regular Season, ενώ αναφέρεται στην πορεία του κάθε ενός ξεχωριστά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η θέση που “παίζεται” μεταξύ Μπόμπι Μπράουν και Κάιλ Ουίλτζερ



Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και την συνθήκη όλοι να είναι υγιείς στην διάθεση του προπονητικού τιμ, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει την Stoiximan.gr Basket League με την τωρινή εξάδα παικτών που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1. Όμως δεν μπορούμε να ξεγράψουμε το ενδεχόμενο μιας αλλαγής.

Αν αυτή συμβεί, τότε θα πρόκειται για τον φόργουορντ των Πειραιωτών Κάιλ Ουίλτζερ που αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν, με στόχο να καλύψει το κενό των τραυματιών, Κιμ Τιλί και Δημήτρη Αγραβάνη. Αν και ο Γάλλος επέστρεψε στην δράση τον Μάρτιο, ο Ολυμπιακός ανανέωσε μέχρι το φινάλε της σεζόν το συμβόλαιο του νεαρού Αμερικανοκαναδού παίκτη ως μια έξτρα λύση στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Ο Ουίλτζερ έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια της Ευρωλίγκας μετρώντας 4,5 πόντους και 1,4 ριμπάουντ μέσο όρο σε κάτι λιγότερο από 10′ συμμετοχής ανά αναμέτρηση. Βέβαια από την στιγμή που επανήλθε ο Τιλί, ο χρόνος του έχει πέσει αισθητά, ενώ στα playoffs απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας αγωνίστηκε ουσιαστικά μόνο στο τέταρτο παιχνίδι, σε εκείνο που ήταν εκτός αποστολής ο Πρίντεζης.

Θεωρείται δύσκολο να πάρει την θέση κάποιου από τους ήδη υπάρχοντες στην τελική επιλογή, όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία αποθεραπείας του Έλληνα υπαρχηγού, του οποίου η επιστροφή στην ενεργό δράση δεν μπορεί να εκτιμηθεί αυτή την στιγμή με ακρίβεια.

Πάντως αν τελικώς προτιμηθεί ο Αμερικανοκαναδός να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της σεζόν, τότε ενδεχόμενα να πάρει την θέση του Μπόμπι Μπράουν.

Ο έμπειρος σκορερ αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο με σκοπό στην ουσία να αποτελέσει το “βοήθημα” του Σπανούλη επιθετικά, καθώς κατά την διάρκεια της σεζόν παρατηρήθηκε πρόβλημα στο σκοράρισμα του Ολυμπιακού στην γραμμή των γκαρντ.

Τα πράγματα βέβαια δεν κύλησαν ιδανικά για τον πρώην παίκτη των Χιούστον Ρόκετς, αφού ο ίδιος δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στα “θέλω” του προπονητή. Αυτό φαίνεται και από τον χρόνο συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα που κυμάνθηκε κοντά στα 10′ ανά αγώνα. Σε αυτά, ο Μπράουν είχε 2,2 πόντους και 1,1 ασίστ. Η διάρκεια παραμονή του στο παρκέ έπεσε ακόμα παραπάνω στα playoffs, εκεί όπου χρησιμοποιήθηκε μόνο στους τρεις πρώτους αγώνες για 4, 2 και 8 λεπτά αντίστοιχα, χωρίς να βοηθήσει αρκετά.

Ακόμα και έτσι όμως, οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν καλαθοσφαιριστή σαν τον Μπράουν στην τελική ευθεία, με την υποσημείωση όμως να βελτιωθούν οι επιδόσεις του. Σίγουρα η επιλογή είναι στα χέρια του Σφαιρόπουλου, ο οποίος θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα πάρει την απόφαση του

Ο εκτός πλάνων Χόλις Τόμπσον

Πάντως αυτός που όπως φαίνεται δεν έχει καμιά ελπίδα να ξαναγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε της σεζόν είναι ο Χόλις Τόμπσον. Μπορεί το συμβόλαιό του να τρέχει, όμως ο παραγκωνισμός του και η απότομη πτώση στα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα από τα μισά της σεζόν και έπειτα κυρίως στην Ευρωλιγκα, δείχνει ότι δεν έχει πιθανότητες επαναφοράς στο ρόστερ του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε μόνο για 4’35” σε ολόκληρη την σειρά με τους Λιθουανούς.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην NBAερ είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι ως ένας εξαιρετικός σουτερ, ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης έχει 5,6 πόντοι και 2,7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Οι σίγουροι



Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι σίγουροι της τελικής λίστας. Αυτοί είναι οι Μπράιαν Ρόμπερτς, Γιάνις Στρέλνιεκς, Κιμ Τιλί, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τζαμέλ ΜακΛίν.

Όλοι τους χρησιμοποιούνται σταθερά από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όταν βεβαίως είναι διαθέσιμοι και δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών, κατι συμβαίνει αρκετά συχνά την φετινή σεζόν.

Ο Ρόμπερτς αν και δεν έχει προσφέρει όσα περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όταν τον απέκτησαν, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο ροτέισον, καθώς στους 22 από τους 34 αγώνες της Ευρωλίγκας ξεκίνησε ως βασικός. Έχει 6,9 πόντους και 1,4 ασίστ μέσο όρο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, την ώρα που στα playoffs χρησιμοποιήθηκε για 14’20” ανά ματς προσφέροντας 6,5 πόντους μέσο όρο.

Ο Τιλί από την στιγμή που επέστρεψε αποτελεί το στήριγμα του Πρίντεζη ως “4άρι”, ενότε αγωνίζεται ως “5άρι” σε χαμηλά σχήματα, ενώ ουδεμία συζήτηση σχετικά με περίπτωση παραγκωνισμού τους για το υπόλοιπο της σεζόν δεν υφίσταται στους Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν.

Πηγή:www.eurohoops.net/el
Από το Blogger.