Σκοπιανό: Δημοψήφισμα θέλει ο Ζάεφ για το όνομα και ένταξη στην ΕΕ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Σκοπιανό: Δημοψήφισμα θέλει ο Ζάεφ για το όνομα και ένταξη στην ΕΕ

Τη θέση του ότι οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει με την Ελλάδα όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ, θα τεθεί σε δημοψήφισμα επανέλαβε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στο Radio Free Europe.
Παράλληλα, ο κ. Ζάεφ θέτει και ένα καινούριο στοιχείο επί τάπητος, αναφέροντας ότι το εν λόγω δημοψήφισμα μπορεί να γίνει και διπλό: Το ένα σκέλος του θα αφορά στην έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα και το άλλο εάν οι πολίτες θέλουν ή όχι την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα επιδιώκει μια αλλαγή στο Σύνταγμά μας όσον αφορά το όνομά της χώρας. Πιθανόν η τελική απόφαση (σχετικά με την αλλαγή ονόματος) θα συνδεθεί με την ψήφο των πολιτών της ΠΓΔΜ για την παραχώρηση κάποιας κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνει μέλος της ΕΕ, κάτι που θέλουμε να δούμε. Με δημιουργικότητα, μια λύση στο ονοματολογικό θα μπορέσει να βρεθεί. Αλλά, είναι πολιτική ερώτηση, γιατί και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση την οποία θα εφαρμόσουν και οι δύο χώρες».
Κατέληξε δε λέγοντας, ότι μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά «μπορούμε να συνάψουν συμφωνία, αλλά είναι οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών, οι οποίοι θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».
Από το Blogger.