Συμβουλος Ερντογάν: Η απελευθέρωση των 8 αξιωματικών είναι νομικό και πολιτικό σκάνδαλο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Συμβουλος Ερντογάν: Η απελευθέρωση των 8 αξιωματικών είναι νομικό και πολιτικό σκάνδαλο

Έντονή ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν για την χορήγηση ασύλου σε δυο από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου.
Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης
Ο ίδιος τόνισε πως η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσει και ανέφερε πως η Άγκυρα περιμένει συγκεκριμένα βήματα από την Ελλάδα.
Ο Καλίν που o Eρντογάν έχει δηλώσει πως αυτόν πρέπει να ακούν οι συντάκτες για να ξέρουν τις απόψεις του ιδίου,  στην ενημέρωση του προς τους πολιτικούς συντάκτες σε σχετική ερώτηση για την παροχή ασύλου στον δεύτερο τούρκο αξιωματικός δήλωσε πως  είναι “δυσάρεστο γεγονός η αποδοχή του αιτήματός τους για άσυλο. Εμείς συνομιλήσαμε  πολλές φορές με τις ελληνικές αρχές και γνωρίζουμε ότι έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτοί τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί πραξικοπηματίες να κινούνται ελεύθερα σε μια χώρα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας και μάλιστα σε μια χώρα της Ε.Ε. Δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσουμε”.
Ο Καλίν αφού τόνισε πως η Ελλάδα κάθε φορά αναφέρει  πως υπάρχει η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τονίζει την  υπεροχή  του δικαίου.
Ο ίδιος τόνισε πως ενώ   ῾μιλούν  πως το πραξικόπημα  είναι συνταγματικό έγκλημα όπως και  απόπειρα ανατροπής του προέδρου μιας χώρας, αλλά από την άλλη δεν  κάνουν κανένα βήμα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι οχτώ στρατιωτικοί έκλεψαν ελικόπτερο  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και διέφυγαν. Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του. Εμείς στείλαμε πολλούς φακέλους σχετικά με αυτούς του οχτώ, στείλαμε κατηγορητήριο, πληροφορίες και έγγραφα. Όμως παρά τις προσπάθειές μας, δεν έγινε όχι μόνο η έκδοση τους, αλλά είναι σκάνδαλο και νομικό και πολιτικό το να τους αφήσουν ελεύθερους και να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για άσυλο. Αυτό ασφαλώς θα επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς μας σχέσεις᾽᾽τόνισε.
Ο ίδιος ανέφερε πως η Αθήνα γνὠριζε πως  μέχρι το τέλος του μήνα θα τελείωνε η περίοδος κράτησής των 8 και ανέφερε πως ῾῾ κάναμε την έκκλησή μας στο πλαίσιο των συμφωνιών των δύο χωρών. Αν ήταν σε άλλη χώρα, για παράδειγμα στη Γαλλία, στη Γερμανία ή στην Ελλάδα και προσπαθούσαν να δολοφονήσουν  τον πρόεδρο της χώρας εκείνης και μετά έρχονταν στην Τουρκία και τους κρατούσαμε εμείς εδώ για 1.5 και χρόνο και μετά δεχόμασταν το αίτημά τους για ασυλία, πως θα αντιδρούσε εκείνη η χώρα; Όταν εμείς αντιδρούμε λένε ότι η Τουρκία αντιδρά υπερβολικά. Δυστυχώς κάποιες χώρες ευρωπαϊκές ακόμη δεν έχουν κατανοήσει την κατάσταση της απόπειρα πραξικοπήματς της 15ης Ιουλίου. Στα λόγια λένε δεν στηρίζουν  το πραξικόπημα, πως είναι εναντίον κάθε πραξικοπήματος αλλά στις πράξεις συμβαίνει το αντίθετο και  υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση όπως χορήγηση ασύλου στους δύο στρατιωτικούς. Εμείς περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα από την ελληνική πλευρά῾῾. Ο Ιμπραχίμ Καλίν ζήτησε και από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να αντιδράσουν  ῾για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO που έχουν διαφύγει στις άλλες χώρες”.
Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τους 8 τούρκους αξιωματικούς ως πραξικοπηματίες και αναφέρει πως έχει στείλει στις ελληνικές αρχές αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν την άμεση συμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.
Από το Blogger.