Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς κρατούμενους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς κρατούμενους

Σε μια χειρονομία καλής θέλησης και πριν από την ιστορική Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ – Ουν, η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς πολίτες που κρατούντο με κατηγορίες κατασκοπείας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση μέσω Twitter και μάλιστα δήλωσε ότι θα συναντήσει προσωπικά τους τρεις άνδρες, που επιστρέφουν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, στη Βάση Andrews.
Οι Kim Hak-sond, Tony Kim και Kim Dong-chul είχαν φυλακιστεί για αντικρατικές δραστηριότητες και στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας.
«Φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι έχει οριστεί η ημερομηνία και ο τόπος συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Ένας από τους κρατουμένους φυλακίστηκε το 2015 ενώ οι άλλοι δύο έμειναν στη φυλακή για σχεδόν έναν χρόνο. Η φυλάκισή τους καταδικάστηκε ευρέως ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν αναφορές ότι είχαν μετακινηθεί από τη φυλακή σε ξενοδοχείο της Πιονγκγιάνγκ, προκαλώντας εύλογες εικασίες ότι θα μπορούσαν σύντομα να απελευθερωθούν.
Ποιοι είναι οι τρεις Αμερικανοί κρατούμενοι
  • Ο Kim Hak-song κρατείτο για υποψία «εχθρικών ενεργειών» τον Μάιο του 2017. Είχε προηγουμένως αυτοχαρακτηριστεί ως χριστιανός ιεραπόστολος που σκόπευε να ξεκινήσει ένα πειραματικό αγρόκτημα στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογία της Πιονγκγιάνγκ.
  • Ο Tony Kim, επίσης γνωστός ως Kim Sang-duk, εργαζόταν στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 2017 με την κατηγορία της κατασκοπείας. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, είχε συμμετάσχει σε ανθρωπιστική αποστολή στον Βορρά.
  • Ο Kim Dong-chul, πάστορας στις αρχές της δεκαετίας του '60, φυλακίστηκε το 2015 για κατασκοπεία, και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κοινωνικής εργασίας.
Από το Blogger.