Νέα προγράμματα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης συστημάτων για το τουρκικό Ναυτικό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Νέα προγράμματα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης συστημάτων για το τουρκικό Ναυτικό


Μια σειρά από αναπτυξιακά προγράμματα για το τουρκικό Ναυτικό δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον τουρκικό Τύπο.
Πιο αναλυτικά η τουρκική βιομηχανία και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας αυτή την περίοδο εργάζονται για την ανάπτυξη του Συστήματος Ελέγχου Πυρός τορπιλών υποβρυχίων Muren το οποίο θα εγκατασταθεί στα έξι υποβρύχια κλάσης Preveze (Type 209/1400) τα οποία πρόκειται να περάσουν ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Μέσης Επιχειρησιακής Ζωής.
Ανάλογο πρόγραμμα θα ξεκινήσει και για τις τέσσερις φρεγάτες κλάσης  Barbaros  (Meko 200ΤΝ Τrack ΙΙΑ). Ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης των ικανοτήτων των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι η ανάπτυξη του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Yavuz MEHS για τις τέσσερις φρεγάτες της ομώνυμης κλάσης (Meko 200ΤΝ Τrack Ι).
Τρία ακόμη άγνωστα αναπτυξιακά προγράμματα του τουρκικού Ναυτικού είναι η σχεδίαση ανάπτυξη και κατασκευή συστήματος μετάδοσης κίνησης για υποβρύχια, συστήματος σόναρ επίσης για υποβρύχια και την ανάπτυξη συστήματος κάθετης εκτόξευσης πυραύλων για πλοία επιφανείας.
Κάποια στιγμή το τουρκικό Ναυτικό θέλουν να μπορέσει να αξιοποιήσει τα αντιαεροπορικά βλήματα που αυτή την περίοδο αναπτύσσονται. Το συγκεκριμένο σύστημα κάθετης εκτόξευσης θα εγκατασταθεί στην υπο ναυπήγηση φρεγάτα κλάσης “Ιnstabul”.
Από το Blogger.