Δεκαέξι Συριζαίοι ζητούν το…κεφάλι του Κώστα Κατσίκη για αυτά που είπε για τους ομοφυλόφιλους! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δεκαέξι Συριζαίοι ζητούν το…κεφάλι του Κώστα Κατσίκη για αυτά που είπε για τους ομοφυλόφιλους!


Δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν την επιστολή-αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να καλέσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας με αφορμή τα όσα είπε στο κοινοβούλιο για την ομοφυλοφιλία.

Οι βουλευτές με αφορμή τις χθεσινές αναφορές του βουλευτή τις οποίες χαρακτηρίζουν απαράδεκτες, ομοφοβικές, άκρως προσβλητικές, και παραπέμπουν –όπως λένε- σε ρητορική μίσους, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατ εφαρμογή του άρθρου 2 του κώδικα δεοντολογίας και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του κανονισμού την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές ανήκουν στην τάση των 53+ που δίνει μάχες για τη δικαιωματική ατζέντα, ασκώντας πολλές φορές κριτική και σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Υπογράφουν την επιστολή η Αννέτα Καββαδία, η Σία Αναγνωστοπούλου και οι βουλευτές Δρίτσας, Δριτσέλη, Ιγγλέση, Καραγιαννίδης Κυρίτσης, Λάππας, Μαντάς, Μιχαηλιδης, Μορφίδης Πάλλης, Χρ.Παπαδόπουλος, Παρασκευόπουλος, Σταματάκη και Ψυχογιός.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής
κ. Βούτση Νικόλαο

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι αιτούντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Σία

Δρίτσας Θοδωρής

Δριτσέλη Παναγιώτα

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καββαδία Αννέτα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Κυρίτσης Γιώργος
Λάππας Σπύρος

Μαντάς Χρήστος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μορφίδης Κώστας

Πάλλης Γιώργος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παρασκευόπουλος Νίκος

Σταματάκη Ελένη

Ψυχογιός Γιώργος»

Τι είπε ο Κατσίκης

Σε χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του διαφωνεί με την επίμαχη διάταξη καθώς όπως είπε παραβιάζει τον νόμο της ηθικής και επανέφερε με μάλλον εμφατικό τρόπο το ερώτημα για την ουσία που συνδέει τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στις καρέκλες της εξουσίας.

«Οι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας λένε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα. Φυσικά και δεν έχει σύνορα. Το ζήτημα όμως είναι το που κατευθύνεται. Η αγάπη στο χρήμα που οδηγεί σε απληστία είναι αμαρτία. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη που είναι διαφορετική της πατρικής είναι έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης για να προσθέσει «Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αρκετοί φοβούνται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους καθώς θεωρούν ότι θα γίνουν θύματα μπούλινγκ. «Φοβόμαστε να πούμε αυτό που πιστεύουμε. Όχι εγώ. Γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τρολάρουν και θα μας στολίσουν με χαρακτηρισμούς και θα μας μηνύσουν όπως με μήνυσε το παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Είναι όνειδος να εκφράζεις την άποψή σου αν δεν ταιριάζει με την δική τους» τόνισε.
Από το Blogger.