Το ατόπημα του σεφ προκάλεσε την οργή των Ιαπώνων [εικόνες]

Σε ένα μεγάλο ατόπημα έπεσε ο Ισραηλινός celebrity chef Μόσε Σέγκεβ το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου. 
Όταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και η σύζυγός του κάθισαν στο τραπέζι του επίσημου δείπνου που τους παρέθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα, έμειναν άφωνοι από το επιδόρπιο.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη segevmoshe (@segevmoshe) στις
Ο Ισραηλινός celebrity chef Μόσε Σέγκεβ, προσωπικός σεφ του Ισραηλινού πρωθυπουργού, αποφάσισε να σερβίρει στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του μια επιλογή από σοκολατάκια, τα οποία σερβιρίστηκαν μέσα σε ένα… παπούτσι!
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη segevmoshe (@segevmoshe) στις

«Ήταν μια ανόητη και αναίσθητη επιλογή», δήλωσε στην εφημερίδα Yediot Aharonot ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιαπωνία. Όπως επισήμανε «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου!».
Εξίσου έκπληκτοι, αν και πολύ πιο οργισμένοι, ήταν οι Ιάπωνες διπλωμάτες που μίλησαν στην εφημερίδα. «Κανένας πολιτισμός δεν βάζει παπούτσια πάνω στο τραπέζι. Τι είχε στο μυαλό του αυτός ο διάσημος σεφ; Αν υποτίθεται ότι ήταν χιούμορ, δεν το βρήκαμε καθόλου αστείο. Ομολογώ ότι αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι για τον πρωθυπουργό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.