Δεν υπάρχει ρωσικό εμπόδιο στη Συρία… υπαινίσσεται ο Νετανιάχου από τη Μόσχα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δεν υπάρχει ρωσικό εμπόδιο στη Συρία… υπαινίσσεται ο Νετανιάχου από τη Μόσχα


Σκληρή στάση κράτησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, για το θέμα της Συρίας, όπου ο μεγάλος φόβος είναι να προκύψει αντιπαράθεση ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών, παρά το εξαιρετικά θερμό κλίμα που συνάντησε στη Μόσχα…
Γράφει ο ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η επίσκεψη συνέπεσε με την ετήσια στρατιωτική παρέλαση για τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», τη μεγάλη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην οποία παραβρέθηκε μαζί με τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς. Η παρέλαση ήταν όπως πάντα στη Ρωσία, μεγαλοπρεπής.
Στην ενημέρωση που έκανε προς τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους τηλεφωνικά, ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι η Ρωσία είναι απίθανο να περιορίσει το περιθώριο κινήσεων του Ισραήλ στη Συρία . Αυτό πραγματικά σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα κινηθούν για να σταματήσουν τις επιδρομές της ισραηλινής Αεροπορίας κατά στόχων των ιρανικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, ότι δεν έχει προκύψει κάτι να τον κάνει να πιστεύει οτιδήποτε διαφορετικό… Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, ότι αφενός ο συντονισμός Ρωσίας και Ισραήλ είναι πολύ στενός στο συριακό μέτωπο, ενώ τα συμφέροντα Μόσχας και Τεχεράνης κάθε άλλο παρά ταυτίζονται.
Η Ρωσία έχει τρόπο να δικαιολογήσει την απραξία της, η οποία κυρίως αφορά την απροθυμία εμπλοκής σε ένα μέτωπο όπου έχει τακτικό μειονέκτημα λόγω απόστασης, ενώ σε περίπτωση που θα έπρεπε να κλιμακώσει, το κόστος μεταφορά και διατήρησης στρατευμάτων θα ήταν δυσθεώρητο, ενώ το αποτέλεσμα, στρατιωτικά, καταδικασμένο εκ αρχής.
Οι Ρώσοι όμως γνωρίζουν και ότι η ισορροπία ανάμεσα στους Άραβες, τους Ιρανούς και τους Ισραηλινούς είναι απαραίτητη για να μπορέσει κανείς να «επιβιώσει» στην κινούμενη άμμο της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι πολύ θερμές σε πολλαπλά επίπεδα, λόγω των πολλών «ρωσόφωνων» Εβραίων ου έχουν μεταναστεύσει από διάφορες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο ίδιο ο υπουργός Άμυνας Άβιγκτορ Λίμπερμαν, μιλάει άπταιστα τη ρωσική γλώσσα…
Στη Συρία η σύμπτωση συμφερόντων περιορίζεται στο τακτικό επίπεδο, ενώ στο στρατηγικό επίπεδο υπάρχει ανταγωνισμός τουλάχιστον στην περιοχή της Κασπίας. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τη χαλάρωση των κυρώσεων που ισχύει επί τόσο καιρό, προ της ανακοίνωσης διαφοροποίησης του Ντόναλντ Τραμπ για λογαριασμό των ΗΠΑ, δεν έχει υπογραφτεί κάποιο μεγάλο εξοπλιστικό συμβόλαιο ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Η φημολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο αφορούσε ενδεχόμενη προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30, αρμάτων μάχης T-90, επιβατικών αεροσκαφών Superjet 100 (SSJ100) κ.λπ.
Αναφορικά με τα επιβατικά, υπογράφτηκαν το τελευταίο διάστημα κάποια συμβόλαια ιδιωτικών εταιριών αερομεταφορών, όχι όμως σε κεντρικό κρατικό επίπεδο, παρότι η αμερικανική Boeing και η ευρωπαϊκή Airbus, έχουν σχεδόν οριστικοποιήσει μεγάλα συμβόλαια, με την υλοποίηση αυτού της Boeing να βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο λόγω της ανακοίνωσης του Τραμπ…
 defence-point.gr/
Από το Blogger.