Το ΠΝ διαψεύδει τις παραβιάσεις τουρκικού CN-235… απαιτούνται όμως διευκρινίσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το ΠΝ διαψεύδει τις παραβιάσεις τουρκικού CN-235… απαιτούνται όμως διευκρινίσεις


Κύκλοι του Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σε διάψευση του περιστατικού που αναφέρθηκε από την κρατική ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) των Τούρκων, τύπου CN-235, προέβη σε 30 παραβιάσεις στην περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου. Την είδηση μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Το θέμα χρήζει διευκρίνισης με επίσημη ανακοίνωση, καθώς θα πρέπει να διευκρινιστεί η παρουσία του στην περιοχή ή όχι, αλλά και για να καθοριστεί το… εύρος της διάψευσης. Διότι πιθανότατα το τουρκικό αεροσκάφος βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής εκτέλεσης περιπολιών.
Το σενάριο του «κλειδώματος» του αεροσκάφους από ελληνική πυραυλάκατο που έπλεε στην περιοχή μοιάζει προβληματικό, καθώς το πυροβόλο Otto Melara των 76 χλστ. που φέρει μπορεί να έχει βεληνεκές περί τα 5 χλμ., και μπορεί θεωρητικά να πλήξει ένα αργοκίνητο (300-350) χιλιόμετρα την ώρα αεροσκάφος των Τούρκων, το οποίο όμως δεν θα μπορούσε να λάβει προειδοποίηση για τον συγκεκριμένο εγκλωβισμό.
Το πεδίο βολής Άνδρου είναι δεσμευμένο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το να υπήρξε κάποια επικοινωνία με τον πιλότο του τουρκικού αεροσκάφους στον οποίο υποδείχθηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή είναι το πιθανότερο, καθότι γενικά συμμορφώνονται με τις υποδείξεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το να είδε το πλήρωμα της πυραυλακάτου μέσα από κάποιο ηλεκτροοπτικό σύστημα το αεροσκάφος, δε σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα ή/και την άδεια να το εγκλωβίσει. Θα πρέπει να διευκρινιστεί το ύψος στο οποίο πετούσε το τουρκικό αεροσκάφος, εάν όντως βρισκόταν στην περιοχή.
Επίσης, στο πλαίσιο πάγιων εκπαιδευτικών διαδικασιών, το να παρακολουθεί ο χειριστής ενός οπλικού συστήματος την πορεία ενός αεροσκάφους δεν είναι ασυνήθιστο. Σε κάθε περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό οφείλει να δώσει διευκρινίσεις.
Η διαρροή «περιστατικών» τα οποία… δεν έγιναν ακριβώς έτσι, παραπέμπει σε ενέργειες αφελών με επικοινωνιακή στόχευση, κάτι το οποίο, εάν ισχύει, είναι επιεικώς απαράδεκτο, πέραν του ότι «χαρίζει» στην πηγή οποιασδήποτε ανυπόστατης – με τη μορφή της μισής αλήθειας – διαρροής και τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος».
Από το Blogger.