Προεκλογική… σκασίλα του μειονοτικού “DEB” για τους μουσουλμάνους της Ελλάδας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Προεκλογική… σκασίλα του μειονοτικού “DEB” για τους μουσουλμάνους της Ελλάδας


Την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κατάσταση των μουσουλμανικών πληθυσμών της Ελλάδα εκφράζει το κόμμα “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB)” με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα» το κόμμα ανησυχεί για την ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους μουσουλμάνους και όπως αναφέρεται:
«Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούμε να τονίσουμε πως θα παρακολουθήσουμε στενά την δικαστική διαδικασία που άρχισε τις προηγούμενες μέρες, σχετικά με τις απειλητικές επιστολές κατά τω οργανώσεων που ίδρυσαν στην Αθήνα μουσουλμάνοι πρόσφυγες το 2003.
»Όπως είναι γνωστό στάλθηκαν επιστολές με απειλές θανάτου στην “Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδος” και σε άλλους μουσουλμανικούς συλλόγους και στοχοποιήθηκαν ξεκάθαρα οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην χώρα μας. Επιθυμούμε να πιστεύουμε πως η δικαστική διαδικασία σχετικά με αυτό το ανησυχητικό αντιδημοκρατικό περιστατικό, θα τερματισθεί το συντομότερο δυνατό κατά τον δέοντα τρόπο και σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
»Επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε στην κοινή γνώμη πως θα παρακολουθήσουμε στενά την δικαστική διαδικασία και θα είμαστε σε επικοινωνία με τους απειληθέντες συλλόγους και με τις ηγεσίες τους».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση, «τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στην χώρα που είμαστε πολίτες, τόσο η “τουρκική μειονότητα” της δυτικής Θράκης, αλλά και οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Αθήνα και σε όλη την χώρα, υπόκεινται σε περιθωριοποίηση και ισλαμοφοβικές επιθέσεις. Προσδοκούμε από τις κρατικές αρχές, το συντομότερο δυνατό να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αποτροπή αυτής της κατάστασης».
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή, σε μια περίοδο όπου έχει αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Το κόμμα “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB)”, θεωρείται το κόμμα-συνέχεια της πολιτικής του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο στις Ευρωεκλογές του 2014 ήταν πρώτο σε ψήφους στο Νομό Ροδόπης και στον Νομό Ξάνθης. Από την άλλη πλευρά o πρόεδρος της “Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος” Ναίμ Ελγκαντούρ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας”.
Επομένως μήπως το όψιμο ενδιαφέρον του κόμματος “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB)”, για τους μουσουλμάνους της Ελλάδας οφείλεται σε άλλους λόγους από αυτούς που φαίνονται.
Από το Blogger.