Ανακοινώσεις Τραμπ: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για το Ιράν -Δείτε live - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ανακοινώσεις Τραμπ: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για το Ιράν -Δείτε live

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινούν οι δηλώσεις του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος θα ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν θα αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.



Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησαν με κορυφαία μέλη του Κογκρέσου τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλει εκ νέου τις κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης έως τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με βοηθητικά στελέχη του Κογκρέσου.
Ο Τραμπ δεν θα επαναφέρει τις κυρώσεις για 90 μέρες, με επιλογή για περαιτέρω 90 μέρες , τόνισε ένα στέλεχος, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν τα μέλη του Κογκρέσου για να τους ενημερώσουν για την απόφαση του προέδρου λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.
Νωρίτερα, οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχο, υποστήριξαν πως ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επαναφέρουν όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί λόγω της συμφωνίας του πυρηνικού προγράμματος και να επιβάλλουν πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις, όπως ανέφερε αξιωματούχος.
Δεύτερος αξιωματούχος, που είναι εξοικιωμένος με τις διαπραγματεύσεις, τόν ισε πως οι συνομιλίες με το Ιράν κατέρρευσαν από την επιμονή του Τραμπ να διατηρηθούν αυστηρά όρια στην παραγωγή πυρηνικού καυσίμου του Ιράν μετά το 2030.
Πληροφορίες του Reuters, ωστόσο, που επικαλείται τον Λευκό Οίκο και Ευρωπαίο αξιωματούχο διαψεύδουν το δημοσίευμα των NYT, τονίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος «ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο».
Την ίδια ώρα, εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων Τραμπ, οι τιμές του πετρελαίου έκαναν βουτιά έως και 3,5% σήμερα, καθώς δημοσιεύματα των ΜΜΕ τροφοδότησαν τις αμφιβολίες σχετικά με το αν ο Ντόναλντ Τραμπ, θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 
Στη συνέχεια, οι τιμές ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα σε μία συνεδρίαση με υψηλές διακυμάνσεις, μετά από άλλο δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

Δείτε live: 



Από το Blogger.