Ισραήλ: Στο twitter... έγινε η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για τη μεταφορά της πρεσβείας, αλλάζοντας το όνομα του λογαριασμού στο twitter από USEmbassyTelAviv σε USEmbassyJerusalem

Ζούμε στην εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας. Στην εποχή που όλα συμβαίνουν πρώτα στο ίντερνετ και μετά στην πραγματική ζωή. Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για τη μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αλλάζοντας το όνομα του λογαριασμού στο twitter από USEmbassyTelAviv σε USEmbassyJerusalem.

Η επίσημη τελετή μεταφοράς και εγκαινίων της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα. Τρεις ημέρες νωρίτερα, η Ουάσιγκτον ενέκρινε την αλλαγή του ονόματος στο επίσημο λογαριασμό στο twitter, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ούτε την τελευταία στιγμή.
Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων. Αποτέλεσμα της απόφασης και ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ήταν να χαθούν 27 ζωές Παλαιστινίων και δύο Ισραηλινών, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Παλαιστίνοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι κατέλαβε με στρατιωτικά μέσα την ανατολική Ιερουσαλήμ το 1967, κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών. Το Ισραήλ από την πλευρά του θεωρεί ως πρωτεύουσα του κράτους του ολόκληρη την πόλη της Ιερουσαλήμ.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.