Σήκωσε το 11ο Roland Garros ο Ναδάλ! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σήκωσε το 11ο Roland Garros ο Ναδάλ!

Κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του στο χώμα. Ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην κόκκινη επιφάνεια έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην εκπληκτική καριέρα του καθώς λύγισε τον μαχητικό, Ντόμινικ Τιμ, και διατήρησε το στέμμα του Βασιλιά φτάνοντας τις 11 κατακτήσεις στο Roland Garros.
Ο Ναδάλ, που πριν μερικές μέρες έκλεισε τα 32, έφτασε επίσης τις 17 κούπες major τίτλων κλείνοντας τη διαφορά από τον Ρότζερ Φέντερερ [20] στη μάχη για τον κορυφαίο όλων των εποχών στο άθλημα. Πιο απλά: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018. Ο Ράφα έκανε το 11×11 στους τελικούς, έχοντας χάσει μόλις 6 σετ (!!!) σε αυτά τα παιχνίδια. «Είναι εκπληκτικό. Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω, είναι ένα όνειρο να έχω κατακτήσει 11 φορές τον τίτλο εδώ. Είναι αδύνατο να σκεφτώ κάτι τέτοιο».
Ο Ναδάλ μπήκε δυνατά, όμως παρότι έσπασε αμέσως το σερβίς του Τιμ για το 2-0, ο Αυστριακός επέστρεψε άμεσα και αφού έκανε το 2-2 στα games, στη συνέχεια κράτησε και οι δύο πήγαν με ισορροπία μέχρι το 5-4. Σε εκείνο το σημείο ο Τιμ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ο Ράφα του έκανε νέο break και μάλιστα με Love για το 6-4 στο πρώτο σετ που ήταν το πιο γεμάτο με διάρκεια 57 λεπτά. Γενικά, σε όλα τα Grand Slam, ο Ναδάλ πήρε το πρώτο σετ 211 φορές και στο τέλος έχασε μόλις τις 5 από αυτές. Η συνέχεια δεν ήταν κάτι δύσκολο για να την προβλέψει κανείς.
Ιδιο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ για τον κορυφαίο fighter όλων των εποχών, ο οποίος έκανε break στο πρώτο service game του Τιμ και στη συνέχεια δεν θα του επέτρεπε να το πάρει πίσω. Ο Αυστριακός πλήρωσε λογικά τα πολλά αβίαστα λάθη και όταν προσπάθησε να ανεβάσει το παιχνίδι του, ο Ισπανός ήταν εκεί για να του δείξει ποιος είναι το αφεντικό και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Τιμ έδειξε για λίγο μέταλλο σώζοντας break-points, όμως στο τρίτο game είδε τον Ράφα να του σπάει ξανά το σερβίς. Στο 4ο game με το σκορ στο 30-0 ο Ράφα ανησύχησε για λίγο τους fans του καθώς φάνηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού, όμως επέστρεψε και τελείωσε τη δουλειά κόντρα σε έναν Τιμ ο οποίος ό,τι και αν έκανε δεν μπορούσε να τον σταματήσει…
Από το Blogger.