Η Ιταλία αντιστέκεται πλέον: Εκλεισαν τα λιμάνια της χώρας στα πλοία των ΜΚΟ που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες - newskamatero

Breaking

Η Ιταλία αντιστέκεται πλέον: Εκλεισαν τα λιμάνια της χώρας στα πλοία των ΜΚΟ που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες

Η νέα κυβέρνηση έκλεισε τα λιμάνια της χώρας σε πλοίο που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης

Τα ιταλικά λιμάνια δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο σε αυτά στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι ζήτησε με επιστολή του από τις αρχές της Μάλτας, να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση είναι στη φάση αυτή τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα. Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Μια απόφαση που η νέα κυβέρνηση Κόντε δικαιολογεί ουσιαστικά, με το ότι η Μάλτα αρνείται σχεδόν συστηματικά να δεχθεί πλοία, στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.
Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe, μεταφέρει «απελπισμένους της θάλασσας», που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων την περασμένη νύχτα. Στους επιβάτες του συμπεριλαμβάνονται 123 ανήλικα και 7 γυναίκες, που κυοφορούν.
(φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.