Την περεταίρω ενδυνάμωση των στρατιωτικών βιομηχανικών σχέσεων της Ουκρανίας με την Ινδία επιδιώκει το Κίεβο προσκαλώντας στις 4 Ιουνίου στην Ουκρανία αντιπροσωπεία Ινδών στρατιωτικών αξιωματούχων οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.
Η ενημέρωση οργανώθηκε από την εταιρεία SFTE “SpetsTechnoExport” η οποία αποτελεί τμήμα της κρατικής εταιρείας οπλικών συστημάτων Ukroboronprom.
Οι Ινδοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν το εργοστάσιο κατασκευής αρμάτων μάχης στο Κίεβο και είδαν από κοντά το νέο θωρακισμένο όχημα Kozak-2M, το θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού 8×8 BTR-3DA, την αναβαθμισμένη έκδοση T-72AMT του γνωστού σοβιετικού άρματος μάχης το οποίο οι Ινδοί διαθέτουν σε μεγάλους αριθμούς, καθώς και πακέτα αναβάθμισης των γνωστών σοβιετικής κατασκευής οχημάτων BMP-1 και BTR-60.
Η στρατιωτική βιομηχανική συνεργασία Ουκρανίας-Ινδίας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια μέσα από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 40 ινδικών μεταγωγικών αεροσκαφών AN-32 ουκρανικής κατασκευής την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου μεταγωγικού που θα αντικαταστήσει τα AN-32 και την κατασκευή κατόπιν άδειας στην Ινδία ενός ουκρανικού τακτικού UAV.