Φερνάντο Ιέρο: Ο θρύλος που έχει τον σεβασμό των παικτών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Φερνάντο Ιέρο: Ο θρύλος που έχει τον σεβασμό των παικτών

Μέσα σε λίγες ώρες ο άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης μετατράπηκε από τεχνικός διευθυντής σε προπονητή της Εθνικής Ισπανίας – Αποδεκτός από τους παίκτες, αλλά με πολύ μικρή προπονητική εμπειρία

Τον Δεκέμβριο του 2017 με την ισπανική ομοσπονδία να ζει τη δική της κρίση λόγω των σκανδάλων για τα οποία κατηγορείτο ο πρώην πρόεδρος Βιγιάρ, ο Φερνάντο Ιέρο δέχθηκε πρόταση από τη νέα διοίκηση για να επιστρέψει στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Ρόλο που κατείχε και το 2010, όταν οι «φούρια ρόχας» κατέκτησαν το Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική με το γκολ του Ινιέστα, για να αποχωρήσει προκειμένου να αναλάβει βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στην αγαπημένη του Ρεάλ, ενώ το καλοκαίρι του 2016 έκρινε ότι ήρθε η ώρα για να δοκιμάσει την τύχη του ως πρώτος προπονητής αναλαμβάνοντας την Ρεάλ Οβιέδο.
Μόνο που δεν πέτυχε το στόχο της ανόδου στην Primera κι αποχώρησε για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα στην Ομοσπονδία και μέσα σε μια νύχτα από τεχνικός διευθυντής έγινε… προπονητής της Εθνικής. Κι όλα αυτά δύο μέρες πριν το εναρκτήριο ματς με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επιλογή του μπορεί να ήταν έκπληξη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οι διοικούντες δεν είχαν και πολλές επιλογές. Να ερχόταν ένας προπονητής που δεν είχε σχέση με την ομάδα θα έμοιαζε καταστροφικό. Κι έτσι ο κλήρος έπεσε στον Ιέρο, ο οποίος παρεμπιπτόντως πίεσε τον πρόεδρο Λουίς Ρουμπιάλες να μην απολύσει τον Λοπετέγκι λόγω της ξαφνικής συμφωνίας του με την Ρεάλ.

Από τη στιγμή όμως που ο πρόεδρος ήταν ανένδοτος για λόγους ηθικής, άπαντες συμφώνησαν ότι ο η σκυτάλη έπρεπε να περάσει στον Ιέρο. Οι μικρότεροι τον σέβονται λόγω ονόματος, ενώ κι οι παλιοσειρές έκριναν ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτό που ξεκίνησε ο Λοπετέγκι κι ο Ιέρο ήταν ο πιο κοντινός του συνεργάτης…
Το αρνητικό στη δική του περίπτωση είναι όμως ότι, πέρα από τη πολύ μικρή του εμπερία σε πάγκους ομάδων, είχε δείξει μετά την αποτυχία του στην Οβιέδο να κλείνει οριστικά τον φάκελο προπονητική.

«Ήθελα να το δοκιμάσω, ήταν ένα όνειρο για μένα… Δεν ήθελα να έχω μέσα μου την αμφιβολία ότι ενώ μπορούσα δεν το έκανα», είχε δηλώσει το περασμένο Φθινόπωρο σε συνέντευξη του σε ισπανική εφημερίδα.

Προφανώς ούτε κι ο ίδιος θα φανταζότανε το… όνειρο που θα ζούσε λίγους μήνες αργότερα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Από το Blogger.