Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό με διάγγελμα Τσίπρα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό με διάγγελμα Τσίπρα

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μετά το τηλεφώνημα που θα έχει με τον Ζόραν Ζάεφ για το ζήτημα της οριστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το περιεχόμενο της συμφωνίας και εν συνεχεία  θα προχωρήσει σε διάγγελμα.

Ήδη πληροφορίες λένε ότι έχει ενημερωθεί συνεργείο της ΕΡΤ να βρίσκεται σε ετοιμότητα για το απόγευμα.

«Σήμερα (σ.σ χθες) κάναμε το αποφασιστικό βήμα» και την Τρίτη, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση που ξεκίνησαν οι δύο πρωθυπουργοί, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο κ. Κοτζιάς, το όνομα επέλεξε ο ίδιος ο σκοπιανός πρωθυπουργός, μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς, αφού πρώτα η Ελλάδα είχε απορρίψει δύο εξ αυτών.

Σχετικά με τα τρία ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι- Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία- ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην σημερινή επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει επιλέξει ποιο από αυτά θέλει.

«Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση για το όνομα», είπε αναφερόμενος στο νέο τηλεφώνημα που θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί την Τρίτη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Καμμένος: Όποιος ψηφίσει για το Σκοπιανό φεύγει από τους ΑΝΕΛ
Για το Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αν υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις των Σκοπιανών και για δημοψήφισμα , τότε πριν έρθει για κύρωση η συμφωνία στη Βουλή, θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992.

Αίσθηση προκάλεσε ότι κ. Καμμένος δήλωσε ότι μετά την ενημέρωση που είχε με τον κ. Κοτζιά εκτιμά ότι πολύ δύσκολα ο λαός των Σκοπιών θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και ειδικά το δημοψήφισμα, και ο ίδιος δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία καλώντας τα άλλα κόμματα και ειδικά τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη στάση της.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία αυτή να γίνει δεκτή από την πλευρά της ΠΓΔΜ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όπως εκτίμησε, όλη αυτή η διαδικασία με την πιθανή κύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό μπορεί να κρατήσει και περισσότερο από έναν χρόνο.

Έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ: «Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση για το θέμα (σ.σ. το Σκοπιανό), να φύγει τώρα από το Κίνημα».
Από το Blogger.