Τρέμει το συλλαλητήριο ο Τσίπρας - Πρωτοφανής μηχανορραφία στη Βουλή - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τρέμει το συλλαλητήριο ο Τσίπρας - Πρωτοφανής μηχανορραφία στη Βουλή


Τη μία μετά την άλλη μηχανορραφία μεθοδεύουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι προκειμένου να πετύχουν την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή ώστε να μην «πέσουν» πάνω στο συλλαλητήριο του Σαββάτου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Οι μηχανορραφίες της κυβέρνησης είχαν αποτέλεσμα να περάσει η πρόταση Βούτση στη Διάσκεψη των Προέδρων που προβλέπει να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.

Στο Μαξίμου θα ήθελαν πάρα πολύ να τελειώσουν οι ομιλίες επί της πρότασης δυσπιστίας μεθαύριο το μεσημέρι όμως αρκετοί βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εγγράφονται αυτή την ώρα στους καταλόγους των ομιλητών προκειμένου να «τραβήξουν» χρονικά τη διαδικασία και φυσικά για να εξαπολύσουν δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.

Αναμένεται στη διάρκεια των συνεδριάσεων , να ζητείται και ο λόγος επί προσωπικού ή να υπάρξουν κι άλλες ενέργειες από τους επιτελείς των κομμάτων (σσ στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών ορίων) αφού το ζητούμενο είναι

α) να μη φύγει ο Τσίπρας με τα χέρια στις τσέπες ,

β) να έλθει αντιμέτωπος με την οργή του λαού και

γ) να «μην πάει αλώβητος στις Πρέσπες

Αντιθέτως από την πλευρά της συμπολίτευσης δεν υπάρχει πρόθεση να πάρουν τον λόγο βουλευτές για να μην τραβήξει σε μάκρος.

«Στο τέλος της ημέρας θα γυρίσουμε όλοι σπίτια μας εξαντλημένοι αλλά εκείνος δεν θα καταφέρει να κοιμηθεί» λένε χαρακτηριστικά Νεοδημοκράτες βουλευτές.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει όσο μπορεί τη συζήτηση για να τελειώσει γρήγορα έτσι ώστε να μη συμπέσει με τη συγκέντρωση που οργανώνεται στην Πλατεία Συντάγματος.

Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Eλληνικότητα της Μακεδονίας:

«Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στην μαραθώνια διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεκινά από την Παρασκευή στις 10:00 π.μ. και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του ανένδοτου αγώνα για την πτώση της Κυβέρνησης με κυριότερη απαίτηση τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 20:00 θα παραστεί και θα μιλήσει εμβληματική προσωπικότητα που έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Από το Blogger.