Ισραήλ: Νέος υπερηχητικός αεροεκτοξευόμενος πύραυλος ακριβείας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ισραήλ: Νέος υπερηχητικός αεροεκτοξευόμενος πύραυλος ακριβείας


Ένα νέο υπερηχητικό εναέρια εκτοξευόμενο πύραυλο κρούσης αναπτύσσουν αυτή την περίοδο δυο ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες η ΙΑΙ και η IMS. Πρόκειται για τον κατευθυνόμενο πύραυλο Rampage, ο οποίος θα μπορεί να εκτοξευτεί από τα μαχητικά F-15, F-16 και F-35 από απόσταση μέχρι και 150 χλμ από το στόχο.
Ο νέος πύραυλος η ανάπτυξη του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έχει μήκος 4,7 μέτρα, βάρος 500 κιλά συμπεριλαμβανομένου του πυραυλοκινητήρα εκ των οποίων τα 150 κιλά αποτελούν την πολεμική του κεφαλή, η οποία είναι υψηλής εκρηκτικότητας θραυσματογόνος με δυνατότητα ελέγχου των θραυσμάτων ανάλογα με την φύση του στόχους μειώνοντας τις παράπλευρες απώλειες.
Εναλλακτικά ο πύραυλος μπορεί να φέρει διατρητική κεφαλή για την εξουδετέρωση καταφυγίων και άλλων «σκληρών» στόχων. Ο πύραυλος κατευθύνεται προς το στόχο αξιοποιώντας το σύστημα INS/GPS το οποίο όμως διαθέτει ειδικούς αλγορίθμους οι οποίοι προστατεύουν τον πύραυλο από παρεμβολές στο σύστημα κατεύθυνσης.
Εξίσου σημαντικό θέμα είναι το γεγονός ότι ο πύραυλος είναι σχετικά μικρού βάρους, 500 κιλά γεγονός που επιτρέπει στα αεροσκάφη να μεταφέρουν τέσσερα βλήματα δεξαμενές καυσίμων και πυραύλους αέρος-αέρος.
Η παραγωγή του πυραύλου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του 2018,ενώ το κόστος παραγωγής του Rampage αντιστοιχεί στο 1/3 του κόστους ενός ανάλογου πυραύλου που είναι σήμερα διαθέσιμος στην διεθνή αγορά.
Το νέο πυραυλικό σύστημα έχει ήδη ένα υποψήφιο αγοραστή χωρίς όμως να αναφέρεται από τις δύο εταιρείες το όνομα του αν και εκτιμάται ότι πρόκειται για την Αεροπορία του Ισραήλ η οποία τους τελευταίους μήνες έχει αναγκαστεί να επιχειρεί τόσο στο εσωτερικό της Συρίας όσο και στην Λωρίδα της Γάζας εντός κατοικημένων περιοχών.

Από το Blogger.