Ολοκληρώθηκε η άσκηση “ΑDRION 2018” στην Αδριατική Θάλασσα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ολοκληρώθηκε η άσκηση “ΑDRION 2018” στην Αδριατική Θάλασσα


Με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων από τις χώρες της Αδριατικής-Ιόνιας Πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία “ΑDRION 2018”, η οποία διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Αλβανίας και διεξήχθη στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής το διάστημα 3-13 Ιουνίου 2018.


Πιο συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν με προσωπικό, πλοία και ελικόπτερα η Αλβανία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Σλοβενία. Η Ελλάδα συμμετείχε με την πυραυλάκατο «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», μια κινητή μονάδα εκπαιδεύσεως από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και έναν επιτελή, στο μικτό επιτελείο της ασκήσεως.




Σκοπός της ασκήσεως, συμφώνως με το ΓΕΝ ήταν «η εξάσκηση στην αντιμετώπιση προκλήσεων ασφάλειας καθώς και την προαγωγή και την ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ναυτικών της Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας».
Η προαναφερθείσα άσκηση διεξήχθη σε τέσσερις φάσεις με συμμετοχή – ως προελέχθη – προσωπικού, πλοίων και ελικοπτέρων από Αλβανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία και περιελάμβανε «Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών» (DV Day), στην οποία παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Νικόλαος Αγγελόπουλος ΠΝ.


Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στο λιμένα Δυρραχίου της Αλβανίας.
Η δεύτερη φάση τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων, παροχή εκπαιδεύσεως, καθώς και εθιμοτυπικές δραστηριότητες.
Η τρίτη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω.


Η τέταρτη και τελευταία φάση περιελάμβανε τον επανάπλου όλων των πλοίων και την εκτέλεση «απενημέρωσης» (Hot Wash Up), που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Ναυτικού της Αλβανίας στον Αυλώνα.


Από το Blogger.