US Navy: Μεγάλη καταστροφή… 614 GB απόρρητα στα χέρια των Κινέζων! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

US Navy: Μεγάλη καταστροφή… 614 GB απόρρητα στα χέρια των Κινέζων!


Σε μια εντυπωσιακά και την ίδια στιγμή σοκαριστική αποκάλυψη που ενδεχομένως θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Ναυτικό των ΗΠΑ και όχι μόνο, προχώρησε η εφημερίδα Washington Post.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα, χάκερς του Κινεζικού Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας με έδρα την επαρχία Guangdong, κατάφεραν τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, να διεισδύσουν στον σέρβερ μιας εταιρείας που συνεργάζεται με Naval Undersea Warfare Center του αμερικανικού Ναυτικού να κλέψουν πληροφορίες μεγέθους 614 gigabytes.
Το υλικό που οι Κινέζοι χάκερς έκλεψαν περιλαμβάνουν πληροφορίες για το κρυπτογραφικό σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιείται στα αμερικανικά υποβρύχια, συγκεκριμένες πληροφορίες αισθητήρα, την πλήρη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικών απειλών και το πλέον σημαντικό πληροφορίες για το άκρως απόρρητο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός υποβρύχια εκτοξευόμενου υπερηχητικού αντιπλοϊκού πυραύλου cruise με την κωδική ονομασία Sea Dragon.
Αν και οι παραπάνω πληροφορίες είχαν χαρακτήρα άκρως απόρρητο, το πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας που συνεργαζόταν με το Ναυτικό δεν είχε την ανάλογη προστασία.
Η απώλεια των πληροφοριών για την βιβλιοθήκη ηλεκτρονικού πολέμου και απειλών αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για το Ναυτικό των ΗΠΑ, ουσιαστικό και επικοινωνιακό, το οποίο σε περίπτωση σύγκρουσης με την Κίνα επρόκειτο να χρησιμοποιήσει κυρίως τον υποβρύχιο του στόλο για την εξουδετέρωση της κινεζικής απειλής.
Ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ θα επέλεγαν να χρησιμοποιήσουν τα υποβρύχια τους, είναι το γεγονός ότι το Ναυτικό της Κίνας δεν διαθέτει επαρκή μέσα και εμπειρία στον τομέα του ανθυποβρυχιακού αγώνα, επιτρέποντας στα υποβρύχια των ΗΠΑ να πλησιάσουν χωρίς να εντοπιστούν αρκετά κοντά τις ακτές της Κίνας και να εξαπολύσουν μια πυραυλική επίθεση κατά στρατηγικών στόχων.
Σύμφωνα με το Ναύαρχο (ε.α) Σταυρίδη, με την κατοχή αυτών των πληροφοριών, οι Κινέζοι θα μπορούν να ξέρουν τις πληροφορίες που οι ΗΠΑ διαθέτουν για τα κινεζικά ραντάρ, τα κινεζικά συστήματα τηλεπικοινωνιών, τα κινέζικα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου καθώς και το ακουστικό ίχνος των κινεζικών πλοίων και υποβρυχίων.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα στο Ναυτικό των ΗΠΑ, αφού οι πληροφορίες αυτές χαρακτηρίζονται από όλες τις σοβαρές Ναυτικές Δυνάμεις ως επτασφράγιστο μυστικό.
Η κλοπή αυτών των πληροφοριών θα δημιουργήσει προβλήματα «αυτοπεποίθησης» στα πληρώματα των αμερικανικών υποβρυχίων που θα επιχειρούν πλησίον κινεζικών πλοίων και των κινεζικών ακτών.
Το δεύτερο όμως μεγάλο πλήγμα που υπέστη το Ναυτικό των ΗΠΑ ήταν η κλοπή πληροφοριών για το υπό ανάπτυξη υποβρύχια εκτοξευόμενο άκρως απόρρητο υπερηχητικό πυραυλικό αντιπλοϊκό σύστημα με την κωδική ονομασία Sea Dragon.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 από το άκρως απόρρητο «Γραφείο Στρατηγικών Ικανοτήτων» και όπως αναφερόταν στις λίγες πληροφορίες που το Πεντάγωνο είχε δημοσιεύσει τότε το πρόγραμμα αυτό, «αποσκοπεί στην απόκτηση καταστροφικής επιθετικής ικανότητας με την ολοκλήρωση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων σε υπάρχουσες ναυτικές πλατφόρμες».
Η χρηματοδότηση του προγράμματος ξεκίνησε το 2015 με 300 εκατ. δολάρια και ο φιλόδοξος στόχος τότε ήταν η έναρξη υποβρύχιων δοκιμών του συστήματος ή τμημάτων του συστήματος το Σεπτέμβριο του 2015. Το 2016 ολοκληρώθηκαν τα σχέδια ενός υποβρύχιου μηχανισμού δοκιμών, το εκτοξευόμενο τμήμα του συστήματος και η πρώτη δοκιμή του συστήματος στην ξηρά.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το Πεντάγωνο σχεδίαζε να ξεκινήσει στατικές δοκιμές μέρους του συστήματος και επρόκειτο να ξεκινήσει μια τακτική επίδειξη του συστήματος επί υποθαλάσσιας πλατφόρμας. Η επίδειξη αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη του οικονομικού έτους του 2018 δηλ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018.
Όμως σύμφωνα με νεώτερο αίτημα του Πενταγώνου προς το Κογκρέσο το πρόγραμμα χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον 150 εκατ. δολάρια με αντικείμενο το σχεδιασμό της υποθαλάσσιας δοκιμής και την κατασκευή του υποθαλάσσιου πεδίου δοκιμών εκτόξευσης.
Η κλοπή των δεδομένων του προγράμματος Sea Dragon αλλά και των υπολοίπων πληροφοριών, αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση της υπόσχεσης που έδωσε ο Πρόεδρος της Κίνας το 2015 στον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα ότι η Κίνα θα απέχει από την πραγματοποίηση εμπορική κυβερνοκατασκοπία με αντάλλαγμα οι ΗΠΑ να μην επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στο Πεκίνο.
Πάντως οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια σε μια αναλυτική λίστα τις επιτυχημένες προσπάθειες βιομηχανικής κυβερνοκατασκοπείας της Κίνας εναντίον της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς οι Κινέζοι έχουν αποκτήσει με αυτό τον τρόπο τα τελευταία χρόνια πληροφορίες για τομαχητικό 5ης γενιάς F-35, την φρεγάτα LCS, το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot PAC 3, και το αντιβαλλιστικό σύστημα THAAD.
Σε ξεχωριστή ανάρτηση θα αναφερθούμε αναλυτικά στα πιθανά συστήματα που μπορεί να αποτελεί το άκρως απόρρητο αμερικανικό πρόγραμμα Sea Dragon.
Από το Blogger.