Γάζα: Νεκρός 15 Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά -220 τραυματίες στα επεισόδια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Γάζα: Νεκρός 15 Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά -220 τραυματίες στα επεισόδια


Ενας 15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών, σε επεισόδια στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Οθμάν Ράμι Χάλες έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι 220 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
«Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών σε βίαιες ταραχές σε πολλά σημεία κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας, του τείχους το οποίο χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός στρατός.
Οι Παλαιστίνιοι έριξαν χειροβομβίδες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ, φλεγόμενα λάστιχα και πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από μια χειροβομβίδα, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ. Οι στρατιώτες απάντησαν με αληθινές σφαίρες.
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μαχητικά αεροσκάφη και drones του Ισραήλ εξαπέλυσαν αλλεπάλληλα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για τον ελαφρύ τραυματισμό του Ισραηλινού στρατιώτη.
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, ανταποδίδοντας τις αεροπορικές επιδρομές, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον του νότιου Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, dpa, Reuters


Από το Blogger.