Μυστήριο με κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 23 Σύρους μετανάστες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Μυστήριο με κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 23 Σύρους μετανάστες


Με κρουαζιερόπλοιο έφτασαν στη Ρόδο 23 Σύροι μετανάστες, εκ των οποίων οι 14 ακόμα αναζητούνται. Ηδη έχουν συλληφθεί ο πλοίαρχος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του πλοίου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Ρόδο καθώς την προανάκριση πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, ενώ ως τώρα έχουν συλληφθεί 9 μετανάστες και μία 29χρονη Ουκρανή η οποία παρέδωσε πλαστά έγγραφα.
Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τετάρτης, όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνελήφθησαν αρχικά 4 Σύροι στην περιοχή «Κρεμαστή». Σε έλεγχο των λιμενικών, επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα του κρουαζιερόπλοιου «ORIENT QUEEN», αμφιβόλου γνησιότητας, και οι ταυτότητές τους είχαν δηλωθεί ως κλαπείσες-απολεσθείσες, έγγραφα τα οποία, κατά δήλωσή τους, είχαν προμηθευτεί από την 29χρονη. Μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και το Μανδράκι συνελήφθησαν ακόμη 5 άτομα καθώς δεν είχαν επιβιβαστεί στο «ORIENT QUEEN» χωρίς να έχει δηλωθεί αυτό στο Λιμεναρχείο. Στο κρουαζιερόπλοιο, όταν έφτασε στη Μύκονο, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εκεί οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μέσα στο σκάφος τα διαβατήρια των 9 συλληφθέντων, ενώ έλειπαν χωρίς ενημέρωση ακόμη 14 μετανάστες οι οποίοι είχαν αφήσει και αυτοί τα διαβατήριά τους εκεί.
Η διαχειρίστρια εταιρία του «ORIENT QUEEN» με σημαία Μπαχάμες είναι η Αbou Merhi cruises (ΑΜC cruises). Το πλοίο ξεκίνησε την Κυριακή από τη Βηρυτό, ενώ τη Δευτέρα έκανε την πρώτη του στάση στην τουρκική πόλη Alanya. Στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα κάνοντας στάσεις στη Ρόδο και τη Μύκονο ενώ χθες συνέχισε προς Σαντορίνη. Αύριο θα πάει πίσω στην Τουρκία και μετά Βηρυτό. Η εταιρία στο site της διαφημίζει έντονα τη μη υποχρέωση των επιβατών να έχουν βίζα.
Από το Blogger.