«Βόμβες» Μπακογιάννη: Να δώσουμε πίσω τους 9 Τούρκους τρομοκράτες- Είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με το όνομα Μακεδονία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

«Βόμβες» Μπακογιάννη: Να δώσουμε πίσω τους 9 Τούρκους τρομοκράτες- Είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με το όνομα Μακεδονία




Υπέρ της έκδοσης των 9 Τούρκων τρομοκρατών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ στην Αθήνα το 2017 (και όχι των 8 Τούρκων στρατιωτικών) και φέρεται να ετοίμαζαν επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, σε πρωινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η κα Μπακογιάννη είπε πως ίδια θα έλεγε να επιστραφούν στην Τουρκία οι τρομοκράτες, όπως είπε, που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο από την αντιτρομοκρατική, «όχι όμως σαν ανατολίτικο παζάρι», όπως ξεκαθάρισε.

«Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της η ελληνική πλευρά», εκτίμησε, εξηγώντας ότι «πρόκειται για  τον αντίστοιχο Κουφοντίνα για την Τουρκία».

Mάλιστα, επειδή οι δηλώσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις, έσπευσε η ίδια μέσω Twitter να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναφέρεται στους "8", που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά σε τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.
Εξάλλου, αναφερόμενη στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός ορθώς δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό της υπόθεσής τους με αυτή των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, παρότι η Τουρκία επιμένει για την ενοχή τους.

Ακόμη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με τη γείτονα χώρα.

Τέλος, ερωτηθείσα για το Σκοπιανό, απάντησε: «…βεβαίως είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, εγώ δεν έχω πει ποτέ κάτι διαφορετικό, η λύση για τα Σκόπια είναι erga omnes με τον όρο Μακεδονία». Βέβαια, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «η ρίζα του αλυτρωτισμού είναι αυτό που ονομάζουμε μακεδονική εθνότητα. Τη λογική του Ιλιντεν την αφήσαμε αλώβητη».
Από το Blogger.