AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΔΕΙΤΕ καρέ-καρέ πως «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές οι ταξιτζήδες! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΔΕΙΤΕ καρέ-καρέ πως «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές οι ταξιτζήδες!




Έτσι «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές οι οδηγοί ταξί – Βίντεο της ΕΛΑΣ δείχνει βήμα-βήμα την διαδικασία

Νέες παραβάσεις οδηγών ταξί διαπιστώθηκαν από την αστυνομία, σε ελέγχους που πραγματοποίησε προς το κέντρο της Αθήνας και σε σημεία με προορισμούς το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μάλιστα η ΕΛΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα και βίντεο που δείχνει ακριβώς ένας οδηγός μπορεί να επέμβει σε ταξίμετρο και ταμειακή μηχανή, ώστε να μην εκδίδει αποδείξεις.
Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε μαζί με την δημοσιοποίηση των 47 παραβάσεων που διαπιστώθηκαν από τους συνολικά 148 ελέγχους σε ταξί.

Σε αυτό φαίνεται πως ένας οδηγός μπορεί να πειράξει τα καλώδια που συνδέουν το ταξίμετρο με την ταμειακή μηχανή, έτσι ώστε να μην κόβει αποδείξεις, και έτσι να υπάρχουν «μαύρα» κέρδη.

«Πρωταθλήτρια» κατηγορία στις παραβάσεις είναι η επιλογή πελατών  από τους οδηγούς, και ακολουθεί η παραβίαση της σειράς στις πιάτσες ταξί.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ
«Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένης δράσης και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί), που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11.07.2018, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Σταθμό Λαρίσης, καθώς και σε σημεία με προορισμούς από και προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Λιμένα Πειραιώς), ελέγχθηκαν συνολικά -148- οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν συνολικά -47- πειθαρχικές παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας των ΤΑΞΙ.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

-Είκοσι πέντε (25) παραβάσεις για επιλογή επιβατών
-Δώδεκα (12) παραβάσεις για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί
-Εννέα (9) παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς τουρίστες
-Μία (1) παράβαση για άρνηση μίσθωσης

Για τις ανωτέρω παραβάσεις, ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ταξί για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και αφαιρέθηκαν:

-Είκοσι δυο (22) άδειες κυκλοφορίας και ταυτάριθμα ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας,
-Είκοσι δυο (22) ειδικές άδειες οδήγησης ταξί.

Περαιτέρω και στο πλαίσιο της ανωτέρω εξόρμησης, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. (ταξί).

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω οδηγός του Ε.Δ.Χ. (ταξί) οχήματος είχε προβεί σε σκόπιμη επέμβαση στην ταμειακή μηχανή του οχήματος, με ειδική συνδεσμολογία και κρυφό διακόπτη (on-off), με τον οποίο μπλόκαρε την λειτουργία της, με συνέπεια την μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής»
Από το Blogger.