Εκρηκτικά και ναρκωτικά σε δυο σπίτια στην Κάλυμνο


Ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες σχημάτισαν οι αστυνομικούς του τμήματος Καλυμνίων σε βάρος ενός 27χρονου Έλληνα και μιας 37χρονης αλλοδαπής

Ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες σχημάτισαν οι αστυνομικούς του τμήματος Καλυμνίων σε βάρος ενός 27χρονου Έλληνα που συνέλαβαν με πλήθος εκρηκτικά, παράνομο οπλισμό και χασίς και μιας 37χρονης αλλοδαπής που είχε εισάγει από το εξωτερικό εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια.

Η αξιολόγηση στοιχείων από τους αστυνομικούς, τους οδήγησε σε έρευνες στα σπίτια των υπόπτων και σε αυτό του νεαρού βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,8 γραμμαρίων και τέσσερις θρυμματιστές, αλλά και 921 γραμμάρια τυποποιημένης δυναμίτιδας με ενσωματωμένα βραδύκαυστα φυτίλια μήκους 0,53 εκατοστών, τέσσερα κιλά και 870 γραμμάρια ακατέργαστη δυναμίτιδα, τέσσερα κιλά και 850 γραμμάρια λίπασμα εμποτισμένο με πετρέλαιο σε φάση παρασκευής δυναμίτιδας, πέντε πυροκροτητές, μια ξιφολόγχη, ένα μαχαίρι με λάμα 0,10 εκατοστών, τρεις γεμιστήρες πολεμικού όπλου και εννέα φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 27χρονος δεν εξήγησε πώς θα χρησιμοποιούσε τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή οπλών και εκρηκτικών υλών και κατοχή ναρκωτικών. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε η διασύνδεσή του στη διακίνηση ναρκωτικών με την 37χρονη, με αποτέλεσμα να γίνει έρευνα και στο δικό της σπίτι στο νησί.

Εκεί, κατασχέθηκαν δέκα συσκευασίες με 12 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια μεταλλική πίπα καπνίσματος κάνναβης, ένας φορητός υπολογιστής αφής και 628 χάπια άγνωστης χημικής σύστασης τα οποία είχε προμηθευτεί από το εξωτερικό και εστάλησαν για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιέχουν. Η δικογραφία σε βάρος της αφορά το αδίκημα της εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και οδηγήθηκε μαζί με τον 27χρονο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.