«Απόφαση-σκάνδαλο από την Ελλάδα» – Τι γράφουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία για το άσυλο στον αξιωματικό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Απόφαση-σκάνδαλο από την Ελλάδα» – Τι γράφουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία για το άσυλο στον αξιωματικό

Αντικείμενο έντονου σχολιασμού από τα ΜΜΕ στην Τουρκία έγινε η απόφαση να δοθεί άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό, από τους οκτώ που έφτασαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016  μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα , από τη δευτεροβάθμια επιτροπή άσυλου.

Η Hurriyet γράφει: «Άλλη μια απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα».

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκε και η Sabah.
«Η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε άλλον έναν πραξικοπηματία», λέει η Milliyet.

«Η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε άλλον έναν πραξικοπηματία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το ΝΤV.


Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ αναμένεται η κρίση και για τους υπόλοιπους 5, που όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.
Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο για την ασφάλεια τους.
Τις προηγούμενες φορές το Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών για τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο, μετά από απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ, και εν αναμονή της καθαρογραφής της και της δημοσίευσης της, η όλη διαδικασία παροχής ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.
Από το Blogger.