Καιρός: Στα περσινά επίπεδα η θερμοκρασία του Ιουνίου στην Αθήνα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Καιρός: Στα περσινά επίπεδα η θερμοκρασία του Ιουνίου στην Αθήνα

Στα περσινά επίπεδα κινήθηκε η μέση θερμοκρασία του Ιουνίου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, φέτος τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στους 26,1 βαθμούς Κελσίου, έναντι 26,2 βαθμών τον Ιούνιο 2017, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).


Με βάση τα στοιχεία που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στο Γκάζι της Αθήνας, φέτος το πρώτο μισό του Ιουνίου ήταν κατά περίπου 3,5 βαθμούς θερμότερο από πέρυσι, αλλά το δεύτερο μισό του μήνα η μέση θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι.
Δύο σημαντικές κακοκαιρίες επηρέασαν τη χώρα μας φέτος τον Ιούνιο, ο «Μίνωας» και η «Νεφέλη», που διατήρησαν τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Όμως και πέρυσι, μεταξύ 17-19 Ιουνίου, είχαν σημειωθεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλότερες από φέτος.
Στο τελευταίο δεκαήμερο του περυσινού Ιουνίου είχαν επικρατήσει συνθήκες καύσωνα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αντίθετα φέτος η «Νεφέλη» διατήρησε τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Αρκετοί ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες

Ακόμη, σύμφωνα με το meteo, συνολικά το ένα τρίτο των σιφώνων στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2018 παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (31 από τις 91 καταγραφές), καθώς επικράτησαν χαμηλές πιέσεις στην περιοχή μας, αυξημένη υγρασία και αρκετές καταιγίδες. Αναλυτικότερα, καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα στη χώρα μας πέντε ανεμοστρόβιλοι και 26 υδροσίφωνες.
Από την αρχή του 2018 έχουν καταγραφεί 77 σίφωνες στην Ελλάδα, από τους οποίους οι έξι ήταν ανεμοστρόβιλοι που προκάλεσαν αρκετές καταστροφές. Ο αριθμός των σιφώνων στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι ο μεγαλύτερος της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας. Μάλιστα, είναι πιθανό ότι δημιουργήθηκαν αρκετοί ακόμη, που δεν αναφέρθηκαν.



Από το Blogger.