Δοκιμή-μυστήριο πυραύλου νωρίς το πρωί στο Ισραήλ από τις IDF… Arrow-3; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Δοκιμή-μυστήριο πυραύλου νωρίς το πρωί στο Ισραήλ από τις IDF… Arrow-3;


Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί μια δοκιμή πυραύλου από την αεροπορική βάση «Palmachim», την οποία όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, τελούσε υπό την εποπτεία της Διεύθυνση Πυραυλικής Άμυνας, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον τύπο του πυραύλου που εμπλεκόταν.
Οι εικασίες που βρίσκει κανείς στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποδεικνύει ότι η προσοχή θα πρέπει να στραφεί προς το σύστημα Arrow-3 που είναι σχεδιασμένο για την αναχαίτιση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM: Intercontinental Ballistic Missiles), το οποίο θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο οπλικό σύστημα του τύπου.
Οι δυο τελευταίες δοκιμές του συστήματος είχαν σταματήσει την τελευταία στιγμή και η επόμενη δοκιμή αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στη νήσο Κόντιακ έξω από την Αλάσκα, εξ ου και ο αιφνιδιασμός από τη δοκιμή, εάν τελικά επαληθευθεί ότι το αφορούσε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν για το σύστημα, το οποίο αναπτύσσεται από κοινού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών υπουργείων άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ (US Missile Defense Agency [MDA] και IMDO αντίστοιχα), πραγματοποιεί την αναχαίτιση των ICBMs εκτός της γήινης ατμόσφαιρας.
Από ισραηλινής πλευράς κύριος κατασκευαστής είναι η εταιρία MLM που ανήκει στην Israel Aerospace Industries (IAI), μαζί με την αμερικανική Boeing, ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή και των ισραηλινών εταιριών Elta, Elbit Systems, IMI και Rafael.
Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο μακριά από το έδαφος του χρήστη αναχαίτιση των ICBM, οπότε συνεχώς βελτιώνεται το βεληνεκές του συστήματος Arrow. Υπενθυμίζεται, ότι η ισραηλινή αντιαεροπορική – αντιβαλλιστική «ομπρέλα», η ανάπτυξη της οποίας χρηματοδοτείται – επιδοτείται πλουσιοπάροχα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελείται από «επίπεδα».
Αυτά περιλαμβάνουν για χαμηλότερα ύψη και μικρότερες αποστάσεις τα συστήματα Iron Dome (βραχέως βεληνεκούς βλήματα) και David’s Sling για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, ρουκετών μέσου έως μακρού βεληνεκούς, αλλά και πυραύλους τύπου κρουζ με εμβέλεια από 40-300 χιλιόμετρα.
Από το Blogger.