Λαϊκή οργή για την εκχώρηση της Μακεδονίας - Από τα δύο «mega» συλλαλητήρια στις εκατοντάδες μικρότερες συγκεντρώσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Λαϊκή οργή για την εκχώρηση της Μακεδονίας - Από τα δύο «mega» συλλαλητήρια στις εκατοντάδες μικρότερες συγκεντρώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα: Περίπου 4.000 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κρατούν ελληνικές σημαίες και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην συμφωνία αλλά η προσέλευση νέων διαδηλωτών συνεχίζεται.

Αλλωστε η τακτική των συντονιστικών επιτροπών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας έχει αλλάξει σε σχέση με τα συλλαλητήρια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου: Οχι ιδιαίτερα μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά μικρότερες, συνεχείς και σε όλη την Ελλάδα.
«Καλύτερα 100 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα σε διάστημα ενός μηνός των 5.000 ατόμων παρά μία των 500.000. Με τα μεγάλα συλλαλητήρια ξυπνησε ο κόσμος,. Τώρα είναι μαραθώνιος όχι αγώνας σπριντ» αναφέρει βασικό μέλος των συντονιστικών επιτροπών, στο pronews.gr.
Η Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής έχει κλείσει ενώ στον προαύλιο χώρο της Βουλής και στο Σύνταγμα βρίσκονται αυτή τη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Διοργανωτές του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.
«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ»,ανέφεραν στο κάλεσμά τους.
Στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει οι ομάδες «Ελλάς – Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια» που έχουν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν.
Ηδη έχουν συγκεντρωθεί 3.000 άτομα, αλλά η προσέλευση συνεχίζεται
Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:






Από το Blogger.