Κορβέτες Milgem για το Πακιστάν… πόσες όμως θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Κορβέτες Milgem για το Πακιστάν… πόσες όμως θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία;

Η Τουρκία θα πωλήσει τέσσερις κορβέτες (σ.σ. κλάσης ADA) στο Ναυτικό του Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η Τουρκία ανακοίνωσε πέρυσι πως υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης για την πώληση των κορβετών και ο Τσανικλί δήλωσε πως η προσφορά έχει πλέον οριστικοποιηθεί, περιγράφοντάς την ως τη μεγαλύτερη μεμονωμένη συμφωνία tης Τουρκίας για στρατιωτικές εξαγωγές και κάνοντας λόγο για «μια πολύ σημαντική ημέρα» για την αμυντική βιομηχανία.
Πρόκειται για το γνωστό «εθνικό πλοίο» της Τουρκίας (Milgem) το οποίο προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να προωθήσει σε εξαγωγικούς πελάτες, καθώς η επιβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Τουρκίας εξαρτάται από τις εξαγωγές, αφού οι ανάγκες και οι δυνατότητες προμήθειας για λογαριασμό του τουρκικού Ναυτικού είναι πεπερασμένες…
Διευκρίνισης χρήζει αφενός πόσες θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία (σ.σ. όπως πιέζουν οι Τούρκοι ασφυκτικά όταν είναι αγοραστές, υφίστανται το ίδιο ως πωλητές… μήοως μόμο μία;) και το αν υπάρχει ή όχι εμπλοκή στο πρόγραμμα της Σαουδικής Αραβίας όπως κάποτε συζητιόταν, αλλά η επιδείνωση των σχέσεων των δυο πλευρών είχε προκαλέσει ανησυχία και σφοδρή δυσαρέσκεια στην Άγκυρα.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το Blogger.