Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Σε 24 ώρες αν θέλει η Δύση πλήττει τη Συρία» - Άσκηση «μαμούθ» στη Μεσόγειο - Το «Περίμενε» της Τουρκίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Σε 24 ώρες αν θέλει η Δύση πλήττει τη Συρία» - Άσκηση «μαμούθ» στη Μεσόγειο - Το «Περίμενε» της Τουρκίας



Το «παιχνίδι» στη Συρία μπαίνει στη τελική ευθεία και με τα εμπλεκόμενα μέρη να ετοιμάζουν προσεκτικά τις τελευταίες τους κινήσεις. 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αν θέλουν, χρειάζονται μόλις 24ώρες για να πλήξουν με πυραύλους τη Συρία . Η δήλωση έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων για πιθανή προβοκάτσια με χημική επίθεση.
Ο «δυτικός συνασπισμός» έχει περίπου 70 οχήματα εκτόξευσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργικής οργάνωσης, Μαρία Ζαχάροβα, σε  ενημέρωση την Πέμπτη. Το οπλοστάσιο περιλαμβάνει περίπου 380 πυραύλους cruise και τα πυραυλοφόρα πλοία των ΗΠΑ "Karni" και "Ross" αναπτύχθηκαν στην περιοχή, καθένα από τα οποία μετέφερε 28 πυραύλους κρουαζιέρας Tomahawk.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο διέψευσε  τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι η Ουάσινγκτον αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Ένα από τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, USS 'The Sullivans,' έφυγε από τον Περσικό Κόλπο μετά τις αναφορές των ΜΜΕ για  αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, σύμφωνα με τον Zakharova.
Ενώ απέρριπταν τα νέα της αυξανόμενης παρουσίας τους στην περιοχή, «οι Αμερικανοί ξέχασαν να αναφέρουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ικανότητες πυραύλων για να χτυπήσουν τη Συρία σε μόλις 24 ώρες. Η ομάδα κρούσης των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελείται σήμερα από αεροπλάνα, στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη σε βάσεις στην Ιορδανία, στο Κουβέιτ και την Κρήτης», ανέφερε ο Ζαχάροβα.
Παράλληλα το ρωσικό ναυτικό και η αεροπορία θα πραγματοποιήσουν μεγάλη άσκηση στη Μεσόγειο από την 1η έως την 8η Σεπτεμβρίου στα οποία θα λάβουν μέρος 25 πλοία και 30 αεροπλάνα. όπως ανακοίνωσε σήμερα ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν διεξαγωγή αντιαεροπορικών, αντιυποβρυχιακών ασκήσεων και ασκήσεων κατά ναρκών.
Όλα αυτά ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για την τελευταία μεγάλη μάχη στη Συρία στο Ιντλίμπ.
Πηγή δήλωσε χθες πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ετοιμάζεται για μια επίθεση κατά στάδια εκεί, την ώρα που η Ρωσία «φωνάζει» ότι τζιχαντιστές μαζί με «Λευκά Κράνη» οργανώνουν νέα σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά όπως αυτή που είχε γίνει στη Ντούμα.
Παράλληλα χτες, κάτοικοι στην επαρχία Ιντλίμπ, κατήγγειλαν την απαγωγή περίπου 40 παιδιών από διάφορες περιοχές με στόχο να χρησιμοποιηθούν από τους τζιχαντιστές ως «θύματα» της επίθεσης με χημικά.
Παρ όλα αυτά τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μία ρήξη με την Τουρκία στο θέμα του Ιντλίμπ.
Τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ επανέλαβε και ο Τούρκος ΥΠΑΜ ο οποίος είπε πως η Τουρκία θέλει να αποφύγει μία νέα προσφυγική κρίση λόγω ενδεχόμενης επίθεσης στο Ιντλίμπ και γι αυτό κάλεσε την Ρωσία να μην επιτεθεί.
Η Τουρκία φοβάται πως η επίθεση μπορεί να προκαλέσει κύμα 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Παράλληλα ανακοίνωσε το ξεκίνημα των κοινών περιπολιών με τις ΗΠΑ στο Μαντζίμπ για την αντιμετώπιση των Κούρδων.
Από το Blogger.