465 οικογενειακοί γιατροί αντιστοιχούν σε 10 εκατομ. ασφαλισμένους! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

465 οικογενειακοί γιατροί αντιστοιχούν σε 10 εκατομ. ασφαλισμένους!


Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέτει σε εφαρμογή το νέο σύστημα παραπομπών όπου ο ασθενής που θέλει να εξετασθεί σε ειδικό γιατρό του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διαθέτει παραπεμπτικό, υποχρεωτικά,από οικογενειακό γιατρό, χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν άκρη. Είναι σε σύγχυση, γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα, ξεκινά να εφαρμόζεται επίσημα σήμερα , 1η Αυγούστου με πολλές ελλείψεις.
Οι νέες συμβάσεις των 465 γιατρών που έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα με το νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, πρέπει να αναλάβουν να … μοιραστούν 10 εκατ. ασφαλισμένοι. Εκτός κι αν υπολογίσει κανείς και τους οικογενειακούς που υπάρχουν στις περιβόητες ΤΟΜΥ ή στα Κέντρα Υγείας που συνολικά δεν ξεπερνούν τους 1000, οπως αναφέρει το newsnowgr.com
Μόνο στον ΕΟΠΥΥ καλύφθηκαν μόνο 1 στις 4 θέσεις οικογενειακών γιατρών, ενώ και στις ΤΟΜΥ το ιατρικό προσωπικό είναι λιγοστό λόγω της άρνησης των γιατρών να προσληφθούν για δύο χρόνια.
Στα Κέντρα Υγείας οι Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι αρνούνται να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς κάτι που τους επιβλήθηκε με ειδική εγκύκλιο.
Πληροφορίες πάντως του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείαςεξετάζει το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί αυστηρά το νέο σύστημα των παραπομπών ώστε να μη μείνουν χωρίς ειδικό γιατρό εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Άλλωστε με βάση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα, η νέα πρωτοβάθμια θα πρέπει να είναι σε πλήρη εφαρμογή από το τέλος του χρόνου.
Πηγή: newsnowgr.com
Από το Blogger.