Ανανάς: Ένα φρούτο με ευεργετικές ιδιότητες! – Μάθε τι σου προσφέρει! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ανανάς: Ένα φρούτο με ευεργετικές ιδιότητες! – Μάθε τι σου προσφέρει!


Ο ανανάς χαρακτηρίζεται για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, B1, B6, φολικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία όπως το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και ο σίδηρος.
Ένα μεγάλο μέρος του ανανά αποτελείται από νερό κι έχει επίσης μια πολύ σημαντική ποσότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι, το γεγονός ότι έχει λίγες θερμίδες, κάνει τον ανανά ιδανικό για κάθε δίαιτα.
Τα περισσότερα οφέλη του ανανά οφείλονται στην παρουσία ενός ενζύμου που λέγεται βρομελίνη. Το ένζυμο αυτό βελτιώνει την πέψη κι έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα εντερικά παράσιτα.
Η βρομελίνη από τον ανανά έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές, αντιοιδηματικές και ινωδολυτικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, η αντιφλεγμονώδης δράση του ανανά βοηθάει στη θεραπεία ασθενειών που προκαλούν φλεγμονές όπως η οξεία ιγμορίτιδα, ο πονόλαιμος, η αρθρίτιδα ή η ουρική αρθρίτιδα.
Αυτό το ένζυμο που βρίσκεται στον ανανά δρα επίσης κι ως φυσικό αραιωτικό αίματος, εκτός από τις ευεργετικές αλλαγές που φέρει στα λευκά αιμοσφαίρια.
Σε πρόσφατες μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι η βρομελίνη και τα αντιοξειδωτικά του ανανά θα μπορούσαν να είναι αντικαρκινικά.
Τα οφέλη των αντιοξειδωτικών
Ο ανανάς αποτελεί μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C, το ιώδιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και το ασβέστιο, τα οποία εκτός από την ενίσχυση των αμυνών σας, έχουν επίσης θετική δράση στο θυρεοειδή και στα νευρικά κύτταρα.
Η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά σε βιταμίνη C τον κάνει πολύ ισχυρό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που βρίσκονται στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν μια πληθώρα ασθενειών όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η ανακοπή καρδιάς, ο διαβήτης, ακόμη και μερικές μορφές καρκίνου, όπως σημειώνει το meygeia.gr
Από το Blogger.