Άψογος ο συντονισμός της κυβέρνησης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Άψογος ο συντονισμός της κυβέρνησης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα


Σάλο έχει προκαλέσει η εν κρυπτώ μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτική φυλακή και μάλιστα την περίοδο που η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο χαμό τουλάχιστον 88 συνανθρώπων μας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Η ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση του ηγετικού στελέχους της 17 Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 16 φορές ισόβια, έγινε γνωστή μετά από καταγγελία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διαδίκτυο προκαλώντας «βροχή» αντιδράσεων.
«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. κ. @atsipras , την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροήν δολοφόνου;», έγραψε στο twitter o πρόεδρος της Ν.Δ.
Ακολούθησε οργισμένη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Διαδίκτυο: «Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροήν δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα», έγραψε χαρακτηριστικά..
Σφοδρή ήταν και η απάντηση της Αλεξίας Μπακογιάννη: «Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτή την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα», δήλωσε στον ΣΚΑΙΪ. «Κι εγώ έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου, αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αιτήματα που ικανοποιεί».
Όπως τόνισε «Για εμάς όλες τις οικογένειες των θυμάτων του Κουφοντίνα και της 17 Νοέμβρη το σημερινό έρχεται ως κερασάκι σε μια «τούρτα” των τελευταίων τριών ετών με τη μία πρόκληση μετά την άλλη για τους νεκρούς μας. Μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει για τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές», πρόσθεσε.
Οργισμένη, η Αλεξία Μπακογιάννη επισήμανε: «Εμείς πάρα πολλά χρόνια παλέψαμε για τη δίκαιη αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ εκδικητικά ούτε και το κράτος, αν και η ψυχούλα μας το ξέρει πόσο θα το θέλαμε.
Αδιανόητο και εξοργιστικό χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, το γεγονός ότι ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Βόλου ενώ ο Νίκος Δένδιας σχολίασε στο Διαδίκτυο: «Mε τη μεταγωγή του τρομοκράτη και καταδικασμένου 16 φορές σε ισόβια Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές, η κυβέρνηση της απόλυτης φαιδρότητας επιδεικνύει ασέβεια για μία ακόμη φορά στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας».
Ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Διαδίκτυο: «Ζούμε σε μία χώρα που θρηνεί πάνω από 100 νεκρούς μέσα σε 8 μήνες στην Αττική και που η κυβέρνηση ασχολείται με την καλοπέραση του Κουφοντίνα» και ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε: «Ενώ η χώρα ακόμα μετρά πληγές από την εθνική τραγωδία της 23/7, ενώ κανείς δεν έχει παραιτηθεί & δεν έχει ακουστεί ένα «συγγνώμη”, η κυβέρνηση μεριμνά για την πιο γρήγορη αποφυλάκιση του αμετανόητου εκτελεστή Κουφοντίνα στέλνοντάς τον σε φύλακες πολυτελείας». Ο Κώστας Κυρανάκης σχολίασε: «Ρουσφέτια σε τρομοκράτες δολοφόνους, την ώρα που ακόμα μετράμε νεκρούς. Αυτή είναι η Αριστερά».
Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε με ανακοίνωση και η Ενωση Κεντρώων: «Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτή την ώρα, βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Στην προσπάθειά της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες. Οταν μάλιστα ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στη μνήμη των νεκρών της 17Ν».
Η είδηση της μεταγωγής του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου αιφνιδίασε ακόμη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Πρώτη αντίδραση ήταν η σιωπή και η αμηχανία καθώς ήταν κοινό το συμπέρασμα πως η «πρωτοβουλία» αυτή θα επιφέρει ένα ακόμη αρνητικό πρόσημο στη συγκυβέρνηση μετά τους χειρισμούς, τα λάθη και τις παραλείψεις στη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Η «αναδιοργάνωση» των φυλακών ξεκίνησε από τους τρομοκράτες!

Στα «κλεφτά» έγινε η μεταγωγή του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στην αγροτική φυλακή του Βόλου -ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή- με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά τις αντιδράσεις το υπουργείο Δικαιοσύνης έσπευσε να… διευκρινίσει ότι η μεταγωγή -αίτηση για την οποία σημειωτέον υπέβαλε ο κρατούμενος όπως ορίζει ο νόμος- έγινε στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών!
Ωστόσο, αυτό που δεν διευκρινίζει το υπουργείο είναι το εάν η αναδιοργάνωση ξεκίνησε από τον Δημήτρη Κουφοντίνα ή έχουν προηγηθεί άλλοι κρατούμενοι και πόσοι. Σημειώνεται ότι η «αναδιοργάνωση» είχε χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα και στην περίπτωση μεταγωγής του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων σε αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στις φυλακές Κορυδαλλού. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές».
Λίγο παρακάτω, η ίδια ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για γενική απόφαση, χωρίς να αναφέρει ότι προηγήθηκε αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα και στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα. Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Αλλωστε, στις αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.
Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν υπουργός. Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της Πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπήρξε ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν και έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 11 φορές ισόβια. Ο νόμος προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι διαβιούν σε συνθήκες ανοικτής φυλακής δηλαδή εργάζονται κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, ενώ η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Σχετικά με την πρόβλεψη που θέλει οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές να έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός, αλλά και τον υπολογισμό των ημερών τους ως διπλές λόγω των εργασιών, δεν ισχύει για την περίπτωση του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο «Λουκάς» της 17 Ν έχει εκτίσει ήδη 16 έτη και σε τρία χρόνια, μόλις δηλαδή φτάσει 19 έτη πραγματικής έκτισης ποινής, θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτημα υφ’ όρων απόλυσης.
Στο μεταξύ, αν και το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών, δεν θα μπορέσει να κάνει άμεσα το ίδιο, καθώς θα πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί στο νέο κατάστημα κράτησης, να σχηματίσει εικόνα το αρμόδιο Συμβούλιο και να μπορέσει να υποβάλει εκ νέου αίτημα χορήγησης άδειας.
Από το Blogger.