Ποιος “έφαγε” τον σημαντικό στα πυραυλικά του Άσαντ Σύρο επιστήμονα; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ποιος “έφαγε” τον σημαντικό στα πυραυλικά του Άσαντ Σύρο επιστήμονα;


Σημαντικός Σύρος επιστήμονας ο οποίος ήταν διευθυντής σε στρατιωτικό ερευνητικό ίδρυμα για χημικά όπλα δολοφονήθηκε το Σάββατο 4 Αυγούστου μετά από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του.
Ο Aziz Azbar ηγείτο του Συριακού Ερευνητικού Κέντρου στο Masyaf της επαρχίας Χάμα στην βόρειοδυτική Συρία και αποτελούσε έναν από τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη των συριακών βαλλιστικών πυραύλων μέσης και μεγάλης εμβέλειας. Ο δολοφονημένος Σύρος επιστήμονας εξειδικευόταν στον τομέα βελτίωσης της εμβέλειας των πυραύλων και της ακρίβειας τους.
Ο Σύρος επιστήμονας σκοτώθηκε μαζί με τον οδηγό του μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί επί του αυτοκινήτου του και πυροδοτήθηκε καθ’ οδόν από ένα άλλο αυτοκίνητο που βρισκόταν δίπλα.
Την ευθύνη για την δολοφονία του Aziz Azbar ανέλαβε η Ταξιαρχία ανταρτών Abu Amara η οποία στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις κατά αξιωματούχων και στρατιωτικών διοικητών ακόμη και εντός των εδαφών που ελέγχει η κυβέρνηση της Δαμασκού.
Το ερευνητικό κέντρο στο Masyaf της επαρχίας Χάμα έχει βομβαρδιστεί αρκετές φορές από το Ισραήλ που ανησυχεί για μια πιθανή αναβίωση του πυραυλικού και χημικού προγράμματος της Συρίας
Από το Blogger.