Σχέδιο Τσίπρα για συμμετοχή στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μίχαλου, της Κατερίνας Παπακώστα και του Βαγγέλη Αντώναρου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Σχέδιο Τσίπρα για συμμετοχή στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μίχαλου, της Κατερίνας Παπακώστα και του Βαγγέλη Αντώναρου

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, που έχουμε δημοσιεύσει εδώ και μέρες, σύμφωνα με τις οποίες συνεργάτες του πρωθυπουργού βολιδοσκοπούν πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο της Κεντροδεξιάς με πρώτη την ανεξάρτητη βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα.
Σύμφωνα πάντοτε με τις πηγές του europost.gr στο μυαλό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει ωριμάσει η ιδέα της ανάγκης διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν Καραμανλικά στελέχη του ευρύτερου κεντροδεξιού χώρου.
Τα πρόσωπα αυτά έχουν διαγραφεί από τη ΝΔ ή έχουν προγραφεί πολιτικά από την σημερινή ηγεσία του κόμματος.
Μεταξύ αυτών είναι πέραν της Κατερίνας Παπακώστα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ και παλαιός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Βαγγέλης Αντώναρος .
Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και η κ Κατερίνα Παπακώστα δεν αρνούνται ότι υπάρχει γραμμή επικοινωνίας Τσίπρα – Παπακωστα. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προεξοφλούν ότι το επόμενο διήμερο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των 2 στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τις ίδιες πηγές η κ. Παπακώστα δεν είναι αρνητική με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, αλλά θέτει 2 βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι η συμμετοχή της να προσλαβει τον χαρακτήρα προγραμματικής σύγκλισης 2 πολιτικών φορέων, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ με το ΝΕΟ (πολιτική οργάνωση που ίδρυσε η ίδια). Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να αναλάβει κυβερνητικό τομέα που θα υπηρετεί την κοινωνική ατζέντα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος   τηρεί απόλυτη σιωπή. ΚΑι δεν δείχνει τα χαρτιά του. Ωστόσο έχει στενές σχέσεις και απ’ ευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και έχει τοποθετηθεί δημόσια με θετικό τρόπο απέναντι σε πολλές κινήσεις και επιλογές του κ. Α. Τσίπρα.
Τέλος, ο κ. Βαγγελης Αντώναρος, ενώ συνομιλεί με ισχυρούς κυβερνητικούς παράγοντες, προς το παρόν δεν φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, εκτός και αν προκύψουν νέα δεδομένα
Από το Blogger.