Που είναι το προεδρικό διάταγμα για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Που είναι το προεδρικό διάταγμα για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας;


Το ερώτημα του τίτλου θέτει ένας ΕΜΘ , ο οποίος με το κείμενο που ακολουθεί θέτει μια σειρά ερωτημάτων, ελπίζοντας σε απαντήσεις.
Γράφει:

Από τον Νοέμβριο του 2017, εκκρεμεί η έκδοση του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απονομή του αποστρατευτικού βαθμού του Ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων στους Εθελοντές Μακράς Θητείας.
Μέχρι και σήμερα το ερώτημα ποιοι Εθελοντές Μακράς Θητείας και πότε θα λαμβάνουν τον αποστρατευτικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων, παραμένει βασανιστικά μετέωρο.
Από δημοσιεύματα, έχει γίνει γνωστό ότι ο  ΥΕΘΑ έχει ζητήσει τις απόψεις και την γνωμοδότηση επί του θέματος, των Γενικών Επιτελείων και των Κλάδων. Όσο αναμένονται οι γνωμοδοτήσεις και η έκδοση του προεδρικού διατάγματος, στις μονάδες οι απαισιόδοξες συζητήσεις και τα αρνητικά προμαντέματα σχετικά με την έκβαση του ζητήματος οργιάζουν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι οι Εθελοντές Μακράς Θητείας δεν έχουν συνηθίσει τις απαστράπτουσες και φαντασμαγορικές γενναιοδωρίες από τα Επιτελεία τους.
Μερικές από τις ερωτήσεις που γίνονται μεταξύ των Εθελοντών Μακράς Θητείας είναι οι εξής:
1) Τα Γενικά Επιτελεία και οι Κλάδοι έχουν γνωμοδοτήσει σχετικά;
2) Υπάρχει χρονικό όριο για να γνωμοδοτήσουν ή θα σκέφτονται μέχρι να αποστρατευτεί και ο τελευταίος Εθελοντής Μακράς Θητείας;
3) Οι ομοσπονδίες έχουν άποψη επί του θέματος ή ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια στην επίλυση της βεντέτας τους;
4) Οι συνδικαλιστές Εθελοντές Μακράς Θητείας, οι οποίοι πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές του στρατιωτικού συνδικαλισμού κάνουν κάτι για το σύνολο του θεσμού ή στρώνουν το έδαφος για την μετάθεσή τους στο εξωτερικό;
Μερικές από τις προφητείες των Εθελοντών Μακράς Θητείας για το ζήτημα είναι οι εξής:
1) Ανθυπολοχαγοί θα γίνονται όσοι έχουν άριστη βαθμολογία στον βαθμό του Ανθυπασπιστή.
2) Ανθυπολοχαγοί θα αποστρατεύονται όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τον καταληκτικό βαθμό των ΑΣΣΥ.
3) Οι όροι και οι προϋποθέσεις θα οριστούν με τέτοια «μαεστρία» ώστε να μην πληρούνται από κανέναν Εθελοντή Μακράς Θητείας και συνεπώς, κανένας δεν θα αποστρατευτεί Ανθυπολοχαγός.
Δυστυχώς, ο λυτρωμός από το συναίσθημα που γεννά η βαθμολογική καθήλωση, δεν έρχεται τρέφοντας την αίολη ελπίδα μιας απόστρατης ζωής. Η απόφαση να παραμένει ένας Εθελοντής Μακράς Θητείας για 15 χρόνια στον βαθμό του Ανθυπασπιστή, είναι απόλυτα λανθασμένη και δεν ευσταθεί από όποια επιστήμη ή σκοπιά κι αν ιδωθεί. Και μπορεί αριθμητικά να λύνει ένα πρόβλημα στελέχωσης αλλά ταυτόχρονα θυσιάζει στον βωμό του προβλήματος χιλιάδες ψυχές.
Η λύση – φρεναπάτη για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, απέχει παρασάγγας από τις πολυδιαφημιζόμενες, θεωρητικές και μόνο, ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις. Επιλέχθηκε με βασικό κριτήριο την περιφρούρηση της ιδιότητας του αξιωματικού, ώστε αυτή να μην αποκτηθεί από τους «μιαρούς» υπαξιωματικούς και προέκυψε από ανθρώπους και ομάδες που διαχρονικά μηρυκάζουν τα γνωστά συντηρητικά στερεότυπα και κόμπλεξ και ξερνούν μισανθρωπία, για χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υ.Γ. Ο ΑΝΥΕΘΑ κύριος Κουβέλης γνωρίζει το θέμα;
Από το Blogger.