Τουρκία: Κέντρο ερευνών για ηλεκτροοπτικά δορυφόρων και διαστημική υπηρεσία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τουρκία: Κέντρο ερευνών για ηλεκτροοπτικά δορυφόρων και διαστημική υπηρεσία

Διαστημική υπηρεσία πρόκειται να ιδρύσει η Τουρκία με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των προγραμμάτων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στον τομέα της αεροδιαστημικής καθώς και την επίτευξη καλύτερης συνεργασίας με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Τεχνολογίας Mustafa Varank η ίδρυση της Υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018 και αποτελεί προτεραιότητα του σχεδίου των πρώτων 100 ημερών από την ημέρα που εξελέγη ο Πρόεδρος Ερντογάν.
Ο Υπουργός επεσήμανε την σημασία που το κυβερνών κόμμα έχει δώσει στην έρευνα και ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας και ανέφερε χαρακτηριστικά τους δορυφόρους BİLSAT, RASAT & GÖKTÜRK-2 που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Τουρκία από Τούρκους επιστήμονες καθώς και τους δορυφόρους TÜRKSAT 6A και το τηλεπισκόπησης İMECE που θα ακολουθήσουν.
Τέλος ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ερευνητικού κέντρου για δορυφορικά οπτικά συστήματα υπό την αιγίδα του κρατικού ερευνητικού ιδρύματος TÜBİTAK UZAY.Η δημιουργία του νέου κέντρου θα βοηθήσει στην περεταίρω αυτονόμηση της Τουρκίας στον τομέα των δορυφόρων τηλεπισκόπησης.
Από το Blogger.