«Ο Πολάκης συμπεριφέρεται ως άλλος κομισάριος που θα εξορίζει στα γκούλαγκ του πολιτικούς του αντιπάλους»


Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση από τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με αφορμή την ανάρτηση του τελευταίου στα social media


Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία παρομοιάζουν τον κ. Παύλο Πολάκη με «κομισάριο» που «θα εξορίζει στα γκούλαγκ τους πολιτικούς του αντιπάλους», αλλά και «συκοφάντη πολιτικό», απάντησε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά του προέδρου του σωματείου τους κ. Σταμάτη Πουλή.

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν -εμείς ακόμα περισσότερο- ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης είναι αλλεργικός στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και της νομιμότητας. Το συνθήματά του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” καθώς και “είστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσετε το πολιτικό σχέδιο μου” εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία του. Οι εποχές όμως που έχτιζε με τούβλα τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσα στα γραφεία τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ.Πουλής και ακόμη τρεις υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ απολύθηκαν με απόφαση κατά πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κατήγγειλε ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης και δήλωσε πως είναι «ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού και μάλιστα της Αριστεράς. Τιμή μου!».

Μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ.Πουλής κατήγγειλε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης από μέρους του κ.Πολάκη της ύπαρξης νεκρών και του αριθμού αυτών. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ανήθικα και ανυπόστατα ψεύδη από την πλευρά του «προέδρου των απολυμένων» και όχι εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ - «θα ταίριαζε καλύτερα...» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός - καθώς «ο εν λόγω “συνδικαλιστής” έχει ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους». Μάλιστα ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο κ.Πουλής «δεν απολύθηκε από έναν δημόσιο οργανισμό για την συνδικαλιστική του δράση, αλλά σαφώς επειδή εμπλέκεται και διώκεται επίσημα από την Δικαιοσύνη για σοβαρά κακουργήματα».
Ωστόσο διαφορετική άποψη έχουν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Επικαλούνται το συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 αλλά και το καταστατικό του σωματείου του, τα οποία «προβλέπουν με σαφήνεια ότι όταν ένας Εργαζόμενος απολύεται, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και όλα τα παρεπόμενα δικαιώματα, υποχρεώσεις και θέσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ως πρόεδρό τους τον κ.Σταμάτη Πουλή, ενώ κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ότι «έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος Υπουργός Υγείας που βρίσκεται σε ρήξη με τους Συνδικαλιστές και τις Επιστημονικές Ενώσεις του χώρου, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως κοινός συκοφάντης των Συνδικαλιστών. Η ιδιότητα που θα τον ακολουθεί από εδώ και πέρα είναι αυτή του Συκοφάντη Πολιτικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.