ΝΔ: Εκλογές και όχι ανασχηματισμός – Υπάρχει μια ανίκανη κυβέρνηση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΝΔ: Εκλογές και όχι ανασχηματισμός – Υπάρχει μια ανίκανη κυβέρνηση


Τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί και τις εκλογές ως μοναδική λύση για τη χώρα προβάλλει η ΝΔ, η οποία κλιμακώνει την κριτική της στην κυβέρνηση με αιχμή τις καταγγελίες για «ανικανότητα και κυνισμό» και με ξεκάθαρη την απόφασή της να σταθεί απέναντι σε «κάθε απόπειρα συγκάλυψης και απόσεισης των ευθυνών».
Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται και οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικοί χειρισμοί, ενώ η Πειραιώς αρχίζει ήδη να αποδομεί και κάθε προσπάθεια της κυβερνητικής ηγεσίας να επιχειρήσει να διαφύγει από τη δύσκολη πολιτική θέση στην οποία βρίσκεται μέσω της διενέργειας ανασχηματισμού το επόμενο διάστημα.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι πίσω από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία η αξιωματική αντιπολίτευση διαβλέπει την επιθυμία εξασφάλισης χρόνου περαιτέρω παραμονής της στην εξουσία. Η απόσταση ωστόσο που χωρίζει την κυβέρνηση από την κοινωνία είναι σαφές ότι μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και είναι αυτή που -όπως εκτιμούν πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση- θα πιέσει τελικά την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στην κατεύθυνση της προσφυγής στις κάλπες. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γυρίσει η χώρα σελίδα. Γιατί αποδείχθηκε, με τον χειρότερο τρόπο, ότι υπάρχει μια ανίκανη κυβέρνηση», λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.
Ενδεικτικό της γαλάζιας οπτικής ήταν και το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη με αφορμή τη συζήτηση περί σεναρίων ανασχηματισμού. «O κ. Τσίπρας παίζει μουσικές καρέκλες επιχειρώντας να διασωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και με κατηγορηματικό τρόπο πρόσθεσε: «Οσους ρόλους και αν αλλάξει στους συνεργάτες του, η ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα είναι δική του. Και επειδή δεν μπορεί να ανασχηματίσει τον εαυτό του, τη λύση θα τη δώσουν οι Ελληνες».
«Ο κ. Τσίπρας θα φύγει στις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι ακυβέρνητη πολιτεία στα χέρια μιας κυνικής παρέας που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή στην εξουσία», κατέληξε η κ. Σπυράκη, ενώ από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι «αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή», τη χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και εκτίμησε ότι «θα οδηγηθούμε σε εκλογές άσχετα από τις προσπάθειες που γίνονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο». Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Δ., «η ίδια η κοινωνία θα τους πιέσει, θα τους υποδείξει και θα τους κατευθύνει στις κάλπες».
Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ να γίνουν οι εκλογές, τις οποίες ζητούσε εδώ και καιρό η Ν.Δ., και υπήρξε και από τη δική του πλευρά ιδιαίτερα καυστικός σε σχέση με τα σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. «Ανασχηματισμός από ανθρώπους που το μέλημά τους είναι απλώς η παραμονή στην εξουσία αποτέλεσμα δεν φέρνει», τόνισε και πρόσθεσε πως «ό,τι κι αν κάνει ο κ. Τσίπρας είναι παρελθόν. Εχει δημιουργήσει απόσταση από την ελληνική κοινωνία».
Ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. σχολίασε με αφορμή την παραίτηση και του κ. Καπάκη ότι «15 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά, μας αφήνει ένας ακόμα “αλάνθαστος”» και επέμεινε ότι «ο πραγματικός υπεύθυνος, όσο κι αν κρύβεται, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».
Με αφορμή εξάλλου δηλώσεις του οικολόγου βουλευτή Γ. Δημαρά, ο κ. Αυγενάκης, αφού υπενθύμισε την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό και τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σχολίασε: «Οι Οικολόγοι υποψιάζονται πως κάτι δεν πάει καλά και συζητούν ενδεχόμενο αποχώρησής τους από την κυβέρνηση».
Την ίδια ώρα, την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. εξακολουθεί να προκαλεί και το γεγονός ότι δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των θυμάτων.
«Εχουν περάσει 15 ημέρες από την εθνική τραγωδία. Εχουν χαθεί 91 άνθρωποι. Κι όμως, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα των νεκρών. H συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα και τον κυνισμό τους», σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.
Από το Blogger.