Πανικός στη Μαγιόρκα: Εμφανίστηκε καρχαρίας στην παραλία [βίντεο] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Πανικός στη Μαγιόρκα: Εμφανίστηκε καρχαρίας στην παραλία [βίντεο]

Πανικός επικράτησε σε παραλία της Μαγιόρκα με τους παραθεριστές να φεύγουν άρον άρον στη θέα ενός καρχαρία που έκανε την εμφάνισή του κοντά στην ακτή.
Η αστυνομικές αρχές έσπευσαν να εκκενώσουν την πλαζ, την ώρα που οι τουρίστες, ανάμεσά τους και παιδιά που έκαναν θαλάσσια ποδήλατα, έβλεπαν το μήκους τριών μέτρων σαρκοβόρο κήτος να κολυμπά λίγα μέτρα μακριά τους.

Ο γαλάζιος καρχαρίας εμφανίστηκε ξαφνικά στην αμμουδερή παραλία Κάλα Ντομίνγκος, δημοφιλή προορισμό των λουόμενων στην ανατολική ακτή του ισπανική νησιού, γύρω στις τρεις το απόγευμα τοπική ώρα.
Διασώστες βιντεσκόπησαν τις κινήσεις του κήτους καθώς έκανε κύκλους και το πτερύγιό του ξεχώριζε πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ έντρομοι τουρίστες παρακολουθούσαν από τα βράχια, όπου είχαν καταφύγει.

Δύο βιολόγοι θαλάσσιας ζωής του Ενυδρείου της Πάλμα προσπάθησαν με τη βοήθεια αστυνομικών να οδηγήσουν τον καρχαρία πίσω στα βαθιά, αλλά το ψάρι είχε χάσει τον προσανατολισμό του και το τράβηξαν τελικά έξω ελπίζοντας κάπως να το σώσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα να πεθάνει.
Οι γαλάζιοι καρχαρίες ((επιστημονική ονομασία: Prionace glauca) απαντώνται σε βαθιά, ψυχρά νερά στους εύκρατους και τροπικούς ωκεανούς, αλλά και στη Μεσόγειο και συνήθως δεν εμφανίζονται κοντά στις ακτές. Τρέφονται συνήθως με ψάρια και καλαμάρια, αλλά δεν λένε όχι και σε μεγαλύτερα θηράματα. Είναι ένα από τα 47 είδη καρχαριών που απαντώνται στη Μεσόγειο.
Ήταν η πρώτη εμφάνιση τέτοιου είδους καρχαρία στα ισπανικά νερά εδώ και 30 χρόνια.
Από το Blogger.