ΕΚΤΑΚΤΟ!’ΑΔΕΙΑΣΜΑ’ του ΠΟΥΤΙΝ στην ΕΛΛΑΔΑ;Eχθρός της Ρωσίας η Ελλάδα;.. - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ!’ΑΔΕΙΑΣΜΑ’ του ΠΟΥΤΙΝ στην ΕΛΛΑΔΑ;Eχθρός της Ρωσίας η Ελλάδα;..


Παγωμάρα προκάλεσε η αναφορά του Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Ρώσου πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Kommersant», την οποία και αναδημοσίευσε το πρακτορείο Tass.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε τα Κατεχόμενα, προκειμένου να ασκήσει κριτική στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, με αφορμή την προσπάθεια ένταξης της Γεωργίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το επίμαχο σημείο της συνέντευξης του Ρώσου πρωθυπουργού, είναι το παρακάτω:
«Δεν κατανοώ για ποιο λόγο το κάνουν αυτό. Είναι ένα διπλωματικό κόλπο, όπου απλώς λένε ότι θα δεχθούν τη Γεωργία, αλλά στην ουσία δεν προχωρούν σε κανένα πρακτικό βήμα; Αν πρόκειται γι’ αυτό, τους καλούμε να μας πουν σε ποια άλλη περίπτωση κάνουν αυτό το κόλπο, Για παράδειγμα, προσκαλούν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία, ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτίωνε αυτό την κατάσταση στον κόσμο;
Όπως είναι φυσικό συναγερμός σήμανε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς όλοι αναρωτιούνται κατά πόσον μιλάμε για αλλαγή εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας ή απλά ολίσθημα λεκτικό.
Κύκλοι ρωσικοί ανέφεραν πως δεν πρόκειται για αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο επεσήμαναν πως η Ελλάδα διαρρηγνύει τις σχέσεις με τη Ρωσία κατ’ εξακολούθηση.
Θύμισαν το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από την Ε.Ε κι εφαρμόζει κατά γράμμα η Ελλάδα, πως (κατ’ εντολή ΝΑΤΟ) υπάρχει τάση να μην ‘επιτρέπεται’ σε Ρώσους επιχειρηματίες η δραστηριότητα στην Ελλάδα και φυσικά οι πρόσφατες απελάσεις των Ρώσων διπλωματών.
Είναι γεγονός πως στη Ρωσία η πολιτική χαράσσεται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Το κακό σενάριο είναι να πρόκειται περί αλλαγής την οποία προετοιμάζει ο Μεντβέντεφ.
Το καλό να είναι μία «προειδοποίηση»
Θεωρούμε πως λεκτικά ολισθήματα δεν υπάρχουν σε τέτοιο επίπεδο.
Καλό είναι ο κος Κοτζιάς να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας του ΥΠ.ΕΞ
Από το Blogger.