Το φιλότεχνο Facebook λογοκρίνει τον Πικάσο


Για γέλια… είναι η … λογοκρισία που επιβάλει ο  αλγόριθμος του Facebook  καθώς δεν επέτρεψε να περάσει ούτε μια άλλη προσπάθεια του μουσείου να διαφημίσει έκθεση έργων του μεγάλου ζωγράφου, Πάμπλο Πικάσο, με … γυμνό!
Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ δεν ήξεραν αν έπρεπε να γελάσουν ή να κλάψουν… Επανέλαβαν το εγχείρημα και το Facebook λογόκρινε  και τη νέα διαφήμιση για μεγάλη και σπουδαία έκθεση.
Κι αυτό γιατί αναγνωρίζοντας τον πίνακα του Πικάσο από τις διαφημίσεις του Montreal Museum of Fine Arts, ο αλγόριθμος του Facebook δεν επέτρεψε να περάσει ούτε μια άλλη προσπάθεια του, στην οποία χρησιμοποίησαν φωτογραφία όχι του πίνακα, αλλά φωτογραφία του, τοποθετημένου, στο βάθος μιας από τις αίθουσες του μουσείου!
Τώρα, το κατά πόσον το γυμνό στα έργα του Πικάσο, είναι γυμνό που προσβάλλει τα χρηστά ήθη, αυτό, μόνον οι υπεύθυνοι για τον αλγόριθμο-επιτηρητή της κόσμιας συμπεριφοράς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζουν.
Όσοι λοιπόν δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη ζωγραφική του καλλιτέχνη, τώρα αποδεικνύεται οτι ακόμη και οι …τεχνητή νοημοσύνη, όχι μόνο την αναγνωρίσει αλλά την απαγορεύει, γιατί μπερδεύει  την τέχνη με την πραγματικότητα!
Για την ιστορία, το Montreal Museum of Fine Arts φιλοξενεί την έκθεση «Από την Αφρική στις Αμερικές Πρόσωπο με Πρόσωπο Πικάσο, Παρελθόν και Παρόν». Στη διαφήμιση που ετοίμασε για τα social media, περιέλαβε τον πίνακα «Femmes  la toilette» (Γυναίκες που κάνουν την τουαλέτα τους) που ο Πάμπλο Πικάσο ολοκλήρωσε στις Κάννες, στις 4 Ιανουαρίου του 1956.
Το κείμενο που συνόδευε τη διαφήμιση είχε ως εξής: «… ανακαλύψτε μια σπουδαία έκθεση που δίνει μια καινούργια προοπτική για τον Πικάσο, τις εμπνεύσεις του και την επιρροή του. Μέσα από περισσότερα από 300 έργα, εξερευνήστε τη στενή σχέση που ενώνει τον Ισπανό μαιτρ με τις τέχνες της Αφρικής, της Ωκεανίας και των δύο Αμερικών, από το παρελθόν έως σήμερα».
Αν ζουσε ο Πικάσο θα τους έλεγε:”Η Τέχνη δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους εικαστικούς και τους καλλιτέχνες. Η Τέχνη πρέπει να είναι έτσι, ώστε να αφορά όλους. Είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για ν’αλλάξεις τον κόσμο, να πολεμήσεις ενάντια σε ό,τι θεωρείς εχθρό σου.”
ΠΙστεύε πως ” Το να είσαι νέος, έχει να κάνει με την ψυχή, όχι με την ηλικία. Και για να νιώσεις στ’ αλήθεια νέος στην ψυχή, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια εμπειρίας….Να αγαπάς. Να ερωτεύεσαι. Να κάνεις σεξ. Να ζεις τη ζωή σου. Μόνο έτσι δε θα γεράσεις ποτέ.”
Για την ιστορία η  Φρανσουάζ Ζιλό ήταν η μοναδική γυναίκα που «διασώθηκε» από τον Πικάσο. Από τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, η Μαρί Τερέζ κρεμάστηκε, η Ζακλίν Ροκ αυτοκτόνησε με πιστόλι, ενώ η Όλγα Τσέλκοβα, η πρώτη σύζυγός του, και η Ντόρα Μάαρ έχασαν τα λογικά τους.
Με πληροφορίες από το athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.