Ελεγχοι σε σχολικά λεωφορεία: Βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ελεγχοι σε σχολικά λεωφορεία: Βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς




Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους σε σχολεία της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια από τις προτεραιότητές της και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:
  • Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
  • Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.
Επίσης, σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών σε 511 σχολικά οχήματα, βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις, εκ των οποίων: 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 42 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 4 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 5 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 1 για έλλειψη φαρμακείου, 1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 1 για παραβίαση σημάνσεων και 51 για λοιπές παραβάσεις. Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το Blogger.