ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα πληρωθεί το 70% των αγροτικών επιδοτήσεων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα πληρωθεί το 70% των αγροτικών επιδοτήσεων

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έκανε γνωστό ο Σταύρος Αραχωβίτης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αραχωβίτης μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% των αγροτικών επιδοτήσεων της βασικής ενίσχυσης των αγροτών που χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Το υπόλοιπο 30% θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ.).
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ όπου από 1/1/2019 θα μειωθούν κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ενώ οι φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών ξεκίνησαν πρώτα από τους μικρομεσαίους αγρότες με τη θέσπιση των 3 αφορολόγητων το 2016. «Πλέον από το 2019 θα ενισχυθεί η ελάφρυνση των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικά αγροτών» τόνισε ο κ. Αραχωβίτης
Συγχρόνως όπως ανέφερε, καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και θα δοθεί «τέλος στην αδικία» να το πληρώνουν ανενεργοί συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις.
Από το Blogger.