Την ανηφόρα... τραβούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης - Στα ύψη και εκείνες των καυσόξυλων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Την ανηφόρα... τραβούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης - Στα ύψη και εκείνες των καυσόξυλων

Την ανηφόρα... τραβούν φέτος οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης όπως και εκείνες των καυσόξυλων κάνοντας τα νοικοκυριά να αναφωνούν "ακριβή μου θέρμανση".
Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να είναι αυξημένη μέχρι και 20%, υπερβαίνοντας ακόμη και το 1,250 ευρώ το λίτρο στις περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Ήδη οι πρατηριούχοι χτύπησαν "καμπανάκι" ζητώντας την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από 28 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα στα 6 λεπτά, προκειμένου να προλάβουν την περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης που αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.
Στις πόλεις εκτιμάται ότι η τιμή θα ξεπεράσει το 1,110 ευρώ και στις απομακρυσμένες περιοχές θα φτάσει πάνω από το 1,250 ευρώ.
Όσον αφορά στα καυσόξυλα, οι έμποροι υποστηρίζουν ότι οι τιμές θα είναι αυξημένες περίπου 10% και στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινούν από 80-90 ευρώ ο τόνος και θα φτάσουν μέχρι και τα 155-165 ευρώ ο τόνος ανάλογα με το είδος του ξύλου και το πώς φτάνουν στον καταναλωτή (άκοπα, σε παλέτες κ.α.).
Τα καυσόξυλα από τη Βουλγαρία μπορούν να τα προμηθευτούν φθηνότερα οι καταναλωτές, κοντά στα 65-70 ευρώ ο τόνος. Σε ό, τι αφορά τα πέλετ οι τιμές κυμαίνονται, σύμφωνα με τους εμπόρους στα περσινά επίπεδα. Ο τόνος φτάνει τα 200- 300 ευρώ.
Από το Blogger.